Proprietarul lanțului hotelier NH, cu hotel și în România, are în plan o extindere puternică

Proprietarul lanțului hotelier NH, cu hotel și în România, are în plan o extindere puternică
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 feb 2024
Minor International, unul dintre cele mai mari grupuri de ospitalitate din Asia, care deține și lanțul hotelier spaniol NH, își propune să adauge 250 de proprietăți la portofoliul său global de hoteluri în următorii trei ani.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Lanțul NH este prezent și în România, cu un hotel în orașul Timișoara.
 
Anterior, din lanțul NH a făcut parte și un hotel din București, redenumit recent CH Hotel. Hotelul din București este deținut astăzi de Cantabria Impex, tot cu acționar spaniol.
Extinderea Minor International, din care cea mai mare parte va începe după acest an, vine în contextul în care Bill Heinecke, președintele companiei cu sediul în Bangkok, a declarat că se așteaptă la rezultate "extraordinare" în 2023 și la o performanță și mai bună în acest an.
 
Măsurile de promovare a turismului luate de guvernul thailandez, cum ar fi scutirea de vize și prelungirea orelor de funcționare a localurilor de divertisment, au fost cruciale pentru creșterea pe piața de origine a Minor.  
 
Minor deține în prezent 530 de proprietăți hoteliere în aproape 60 de țări, cea mai mare parte a activității sale fiind în Europa prin intermediul NH Hotel Group, pe care l-a achiziționat în 2018.
 
"Un lucru care s-a întâmplat după Covid este că am văzut, din cauza costurilor mult mai mari ale călătoriilor, o calitate mult mai mare a turiștilor care vin nu doar în Thailanda, ci în întreaga lume", a declarat fondatorul Minor, citat de Bloomberg.
 
În ultimul trimestru al anului 2023, Minor a raportat o rată de ocupare de aproape 70% la afacerile sale din Thailanda și o creștere a veniturilor de la an la an de 15% pe cameră disponibilă.
 
Compania are, de asemenea, peste 2.600 de restaurante casual dining și quick-service în întreaga lume. 
viewscnt
Afla mai multe despre
minor international
nh hotel
hoteluri