PwC își exinde serviciile de audit către o nouă clasă de active: criptomonedele

PwC își exinde serviciile de audit către o nouă clasă de active: criptomonedele
scris 26 iun 2019

Compania de consultanță din "Big Four" PricewaterhouseCoopers (PwC) și-a extins serviciile de audit către o nouă clase de active: criptomonedele.

Potrivit Bloomberg, în ultimii ani, echipele PwC au dezvoltat instrumente specifice pentru a putea corela cheile private cu adresele publice ale portofelelor electronice pentru criptomonede, a declarat pentru publicația americană Ralph Weinberger, head of PwC Global Assurance Methodology, Learning and Education Organization.

Instrumentele de audit nu pot accesa codurile unice de securitate aferente "cheilor private" ale portofelelor de criptomonede, însă permit PwC să verifice dacă o anumită entitate este unicul proprietar al unui dețineri de monede criptografice, afirmă Weinberger.

AbbVie, liderul pieței din România, cumpără producătorul Botox CITEȘTE ȘI AbbVie, liderul pieței din România, cumpără producătorul Botox

Dificultatea verificării criptomonedelor este unul dintre motivele pentru care mulți investitori instituționali au ales să stea departe de această piață, confruntată cu numeroase exemple de fraudă și manipulare. O parte din îngrijorările investitorilor ar putea fi îndepărtate dacă activele de acest fel pot obține auditul unei companii din Big Four.

În prezent, PwC poate realiza servicii de audit pentru 8 monede, inclusiv bitcoin și ethereum, iar fiecare monedă necesită instrumente specifice, motiv pentru care dezvoltarea acestora a fost de lungă durată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pwc
criptomonede
audit criptomonede
audit monede virtuale
audit
big four