Tranzacție de 3,6 miliarde euro pe piața de servicii de outsourcing și consultanță. Capgemini și Altran, prezente și în România, își combină operațiunile într-un gigant mondial

Tranzacție de 3,6 miliarde euro pe piața de servicii de outsourcing și consultanță. Capgemini și Altran, prezente și în România, își combină operațiunile într-un gigant mondial
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 iun 2019

Grupul francez Capgemini, printre cei mai mari jucători de pe piața globală de servicii de outsourcing (IT și BPO) și de consultanță de business și în tehnologie, a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului compatriot Altran Technologies în schimbul a 3,6 miliarde de euro. Combinarea afacerilor celor două companii, ambele cu subsidiare și în România, va crea un gigant mondial în domeniu, cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro și peste 250.000 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Capgemini s-au apreciat cu aproximativ 8% pe bursa de la Paris în urma anunțului, iar titlurile Altran au urcat cu aproape 22%, până la 13,99 euro/unitate, cu puțin sub prețul de 14 euro/unitate oferit de Capgemini.

În total, Capgemini va plăti 3,6 euro pentru preluarea Altran. Suma nu include datoriile nete ale Altran, în valoare de 1,4 miliarde de euro.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Amnistia fiscală - Teodorovici prezintă detaliile. Ștergere din principal pentru datorii de peste 1 milion de lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Amnistia fiscală - Teodorovici prezintă detaliile. Ștergere din principal pentru datorii de peste 1 milion de lei

Achiziția Altran va extinde prezența Capgemini pe segmentul serviciilor de consultanță în inginerie și cercetare-dezvoltare și va permite companiei să concureze “mai agresiv” cu Accenture, spune Anurag Rana, analist Bloomberg Intelligence.

Grupul rezultat în urma combinării operațiunilor celor două companii va avea vânzări anuale estimate la 17 miliarde de euro și mai mult de 250.000 de angajați la nivel global.

Capgemini, cu sediul la Paris, a fost fondată în 1967 de antreprenorul Serge Kampf. Compania are peste 200.000 de angajați în 40 de țări, inclusiv în România, unde este prezentă cu trei birouri -  la București, Iași și Suceava - și circa 1.000 de angajați.

Grupul francez Altran Technologies, lider global pe piața de consultanță în inginerie și cercetare-dezvoltare, are aproape 47.000 de angajați în 30 de țări. Subsidiara din România operează, la Cluj-Napoca, un centru de dezvoltare axat pe pe servicii outsourcing pentru companii hi-tech.

viewscnt
Afla mai multe despre
capgemini
altran technologies
preluare
servicii consultanta
achizitie