Rusia oferă asiaticilor contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%

Rusia oferă asiaticilor contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2022

Rusia a abordat câteva țări din Asia pentru a le oferi posibile contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%, a anunțat Bloomberg citând un oficial occidental.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Discuțiile ar putea reprezenta un indiciu că Rusia încearcă să evite discuțiile din G7 privind crearea unei excepții pentru iminentele sancțiuni UE impuse împotriva petrolului rusesc, a declarat oficialul pentru Bloomberg.

VIDEO&FOTO Poliția de Frontieră și-a cumpărat 50 de Ford Ranger Raptor, cel mai puternic pickup de pe piață. Câștigător - fosta companie a lui Florin Călinescu CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Poliția de Frontieră și-a cumpărat 50 de Ford Ranger Raptor, cel mai puternic pickup de pe piață. Câștigător - fosta companie a lui Florin Călinescu

Sub presiunea sancțiunilor occidentale, Rusia exportă mai mult combustibil în Asia și spre alte piețe îndepărtate, conform datelor Refinitiv și ale traderilor, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană și-a redus din martie importurile de produse petroliere rusești și a fost de acord cu o interzicere completă din februarie 2023. În august, exporturile de păcură din Rusia spre Țările de Jos și Estonia au scăzut la zero, de la 365.000 tone și, respectiv, 170.000 tone în iulie.

Livrările de combustibil spre Singapore din porturile rusești ar putea depăși luna aceasta 350.000 tone, după ce nu au existat livrări în iunie și iulie.

În iulie, Reuters anunța, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, că UE ar putea interzice importul și tranzitul unor combustibili din Rusia cu șase luni înainte de data planificată.

Rusia și-a menținut poziția de cel mai mare furnizor de petrol al Chinei pentru a treia lună consecutiv în iulie, cumpărătorii chinezi sporind livrările la prețuri reduse și reducând achizițiile mai scumpe din țări ca Angola și Brazilia.

Sancțiunile occidentale impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei au determinat mulți importatori de petrol să taie legăturile comerciale cu Moscova, astfel încât prețurile spot pentru țițeiul rusesc au scăzut semnificativ. În februarie, în urma întâlnirii dintre oficialii ruși și chinezi, cele două țări au anunțat că prietenia lor "nu are limite".

TikTok lucrează la un flux de conținut local CITEȘTE ȘI TikTok lucrează la un flux de conținut local

Datele Administrației Vămilor din China arată că importurile de petrol rusesc, inclusiv livrările prin conducta East Siberia Pacific Ocean (ESPO) și cele pe mare din porturile rusești, au totalizat 7,15 milioane de tone luna trecută, un avans de 7,6% față de anul trecut.

Totuși, livrările rusești în iulie, echivalentul a aproximativ 1,68 milioane de barili pe zi (bpd), sunt sub nivelul record din mai, de aproape două milioane bpd. China este cel mai mare cumpărător de petrol rusesc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol