Ungaria nu este dispusă nici măcar să negocieze noi sancțiuni energetice pentru Rusia

Ungaria nu este dispusă nici măcar să negocieze noi sancțiuni energetice pentru Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2022

Ungaria nu este dispusă nici măcar să negocieze noi sancțiuni energetice pentru Rusia, spune ministrul ungar de externe Peter Szijjarto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarațiile au fost făcut de Szijjarto după întâlnirea cu ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, arată Hotnews.ro.

TikTok lucrează la un flux de conținut local CITEȘTE ȘI TikTok lucrează la un flux de conținut local

„Sancțiunile energetice cauzează mai multă durere Europei, decât Rusiei”

„A fost o discuție lungă și am convenit asupra celui mai important aspect: că războiul din Ucraina trebuie să se încheie cât mai curând! I-am spus că noi – în calitate de țară vecină – avem un interes deosebit de mare în a avea parte de pace, cât mai curând posibil. Cu toate acestea, gândim diferit cu privire la utilitatea sancțiunilor în obținerea păcii, a mai scris ministrul maghiar. Guvernul Estoniei va iniția un nou pachet de sancțiuni, iar în această privință, eu am punctat imediat faptul că Ungaria nu este dispusă nici măcar să negocieze cu privire la noi sancțiuni energetice. În prezent este imposibil din punct de vedere fizic ca aprovizionarea cu petrol și gaze naturale a Ungariei să fie asigurată fără surse de energie rusești, astfel că noi nu vom fi de acord ca poporul maghiar să plătească prețul războiului, a scris pe Facebook șeful diplomației ungare, potrivit MTI.

Sancțiunile energetice cauzează mai multă durere Europei, decât Rusiei, astfel că înăsprirea acestora este complet lipsită de logică, a mai spus Szijjarto.

Cât privește propunerea de înăsprire a condițiilor de eliberare a vizelor europene pentru cetățenii ruși, ministrul ungar de Externe a spus că Ungaria nu intenționează să introducă niciun fel de restricții.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
rusia
sanctiuni