S&P estimează că datoria mondială va ajunge la 260% din PIB dar dobânzile reduse vor fi de ajutor

S&P estimează că datoria mondială va ajunge la 260% din PIB dar dobânzile reduse vor fi de ajutor
scris 7 oct 2021

 Nivelul datoriei mondiale va ajunge la finale anului la aproximativ 260% din Produsul Intern Brut, însă datorită dobânzilor reduse serviciul datoriei va fi unul gestionabil, susține agenția de evaluare financiară S&P Global Ratings, transmite Bloomberg.

Această acumulare a datoriilor la nivel mondial este un proces necesar având în vedere răspunsul factorilor politici în perioada pandemiei, a declarat joi Vera Chaplin, director operațional la S&P Global Ratings, cu ocazia unui forum online organizat de Bloomberg și Asia Society Australia. Nivelul ridicat al îndatorării și înrăutățirea scorurilor de credit în perioada pandemiei vor declanșa, probabil, mai multe falimente, a adăugat Vera Chaplin, scrie Agerpres.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Pe de altă parte, oficialul de la S&P Global Ratings a spus că revenirea nu va fi una completă până când vaccinarea nu va fi suficient de răspândită, astfel încât oamenii să se simtă confortabili să călătorească, adăugând că pandemia nu a zdruncinat "secolul Asiei".

Prezent la aceeași conferință, Bruce Gosper, vicepreședinte la Banca Asiatică de Dezvoltare, s-a declarat de acord că revenirea regiunii asiatice este în derulare iar schimburile comerciale continuă să se restabilească. Cu toate acestea, Bruce Gosper a apreciat că eforturile de reducere a sărăciei în regiune au stagnat iar micile firme se confruntă cu dificultăți semnificative.

"Apare o nouă categorie de persoane sărace, în principal în zonele urbane", în condițiile în care sectorul agricol a făcut față relativ mai bine crizei, a spus Bruce Gosper. Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) se concentrează pe sprijinirea muncitorilor din sectorul informal în condițiile în care aceștia formează două treimi din piața muncii în economiile în care banca acționează și majoritatea dintre acești muncitori sunt femei.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p
datorie