Spania promite 720 milioane de euro pentru susținerea industriei turismului

Spania promite 720 milioane de euro pentru susținerea industriei turismului
scris 8 dec 2021

Autoritățile spaniole au anunțat un pachet în valoare de 720 milioane de euro pentru a ajuta la modernizarea industriei turistice, care a fost a lovită grav de pandemie, transmite Bloomberg.

Fondurile vor merge pentru susținerea acestui sector strategic, care este responsabil pentru 12% din Produsul Intern Brut, a declarat ministrul Turismului, Reyes Maroto, într-o conferință de presă organizată la finalul unei ședințe a Cabinetului de la Madrid, scrie Agerpres.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Finanțarea include 565 milioane de euro pentru proiecte inovative care încearcă să facă turismul mai competitiv prin utilizarea sporită a unor tehnologii digitale, îmbunătățirea eficienței energetice și practici sustenabile. Separat, regiunile spaniole vor primi subvenții pentru a întreține zone de patrimoniu istoric cum este ruta de pelerinaj Camino de Santiago din Galicia.

Autoritățile spaniole și-au propus să atragă 45 de milioane de turiști străini în acest an. În 2019, Spania a primit 83,5 milioane de turiști străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franța, în topul celor mai importante destinații turistice mondiale. Însă, anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turiști cu 77%.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turism