SUA ar putea majora tarifele vamale la vehiculele electrice importate din China

SUA ar putea majora tarifele vamale la vehiculele electrice importate din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2023

Statele Unite discută majorarea tarifelor vamale la unele bunuri importate din China, inclusiv vehiculele electrice (EV), a anunțat publicația Wall Street Journal (WSJ), transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia ar limita dependența SUA de cea mai mare economie din Asia și ar stimula industria ecologică americană, susține WSJ.

Ikea are probleme de aprovizionare, pe fondul incidentelor din Marea Roșie CITEȘTE ȘI Ikea are probleme de aprovizionare, pe fondul incidentelor din Marea Roșie

În ultimii ani au crescut exporturile de vehicule ale Chinei, pe fondul supracapacității și a încetinirii cererii interne pe cea mai mare piață auto din lume, iar anul viitor ar urma să urce cu 25%, la 5,3 milioane de unități, a estimat China Merchants Bank International, scrie Adevărul.

În prezent, SUA impun o taxă de 25% la importurile de automobile chineze, iar anul viitor Washingtonul ar urma să revizuiască tarifele vamale introduse în timpul administrației fostului președinte Donald Trump. Majorarea de către SUA a tarifelor vamale la importurile de automobile chineze nu va avea efect imediat asupra consumatorilor americani, susține WSJ.

De asemenea, administrația Biden ia în considerare reducerea unor tarife vamale la unele bunuri de consum importate din China care nu sunt văzute de importanță strategică, pe lângă potențialele creșteri la produsele pentru energie curată.

Producătorii auto străini, inclusiv Tesla, folosesc de asemenea China ca pe un hub major de export.

Anterior, Bloomberg estima că anul acesta China va fi responsabilă pentru aproximativ 60% din vânzările globale de mașini electrice, de 14,1 milioane de unități. Dominația a dus la tensiuni și în alte regiuni. În septembrie, Comisia Europeană a lansat oficial o investigație pentru a decide dacă va impune tarife pentru a proteja producătorii auto europeni de importurile masive de mașini electrice chineze mai ieftine, care ar fi beneficiat de subvenții de stat.

FOTO Rusia a prezentat prototipul mașinii electrice Amber, care a devenit rapid ținta glumelor. Supranumit sarcastic “Tesla Killer” CITEȘTE ȘI FOTO Rusia a prezentat prototipul mașinii electrice Amber, care a devenit rapid ținta glumelor. Supranumit sarcastic “Tesla Killer”

Totuși, China și-a exprimat "insatisfacția" privind investigația deoarece nu există dovezi adecvate și nu este în conformitate cu reglementările Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), a anunțat într-un comunicat ministerul Comerțului de la Beijing.

Situația EV în Europa este diferită de cea din SUA, unde tarifele vamale sunt deja suficient de ridicate pentru a descuraja concurența din China. În primele zece luni din acest an, China a exportat aproape 48.000 EV în America de Nord, față de peste 564.000 vehicule electrice vândute în Europa Occidentală.

Alte majorări de tarife vamale ar putea fi aplicate la importurile din China de produse solare și baterii pentru EV, susține WSJ. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
masini electrice
china