SUA au scos Xiaomi de pe lista de sancțiuni împotriva companiilor militare chineze

SUA au scos Xiaomi de pe lista de sancțiuni împotriva companiilor militare chineze
scris 12 mai 2021

Xiaomi și guvernul Statelor Unite au ajuns la o înțelegere privind înlăturarea producătorului de telefoane de pe lista neagră creată de administrația Trump care ar fi interzis americanilor să investească în companie, relatează Bloomberg.

Gigantul chinez de smartphone-uri a dat în judecată executivul american mai devreme în cursul acestui an după ce în timpul administrației Trump Departamentul apărării al SUA o desemnase drept „companie militară chineză comunistă”, scrie Hotnews.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Intrarea în vigoare a desemnării ar fi dus la delistarea Xiaomi de pe bursele americane și ștergerea acesteia din indecșii globali de referință.

Departamentul american al apărării a convenit însă acum înlăturarea companiei de pe listă, potrivit unor documente depuse în instanță marți.

Decizia Pentagonului vine după ce la jumătatea lunii martie Xiaomi obținuse în instanță suspendarea ordinului care urma să le interzică americanilor să aibă legături cu compania.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

„Cele două părți au convenit o cale înainte care va rezolva această dispută fără nevoia unor audieri suplimentare”, arată documentele depuse în instanță.

Acestea nu specifică însă dacă Xiaomi a acceptat anumite condiții pentru ridicarea sancțiunilor iar un purtător de cuvânt al ministerului de externe chinez a declarat miercuri că nu este la curent cu vreo înțelegere între SUA și producătorul de smartphone-uri.

Prețul acțiunilor Xiaomi au crescut miercuri cu până la 6,7% pe bursa din Hong Kong ca urmare a anunțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
xiaomi