Tesla pregătește concedieri

Tesla pregătește concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Tesla se pregătește de potențiale concedieri, după ce directorilor li s-a cerut să precizeze dacă fiecare din pozițiile angajaților lor sunt critice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorii din SUA trebuie să facă în următoarele zile evaluări binare ale funcțiilor adjuncților lor. Tesla a trimis o întrebare pe un singur rând pentru fiecare loc de muncă, după ce a anulat unele analize ale performanțelor bianuale ale angajaților, susțin sursele, arată Agerpres.

FOTO Șantierul Naval Damen Galați va construi, în premieră, un portavion de drone pentru marina portugheză CITEȘTE ȘI FOTO Șantierul Naval Damen Galați va construi, în premieră, un portavion de drone pentru marina portugheză

Solicitarea este în linie cu accentul pus de Elon Musk pe eforturile de reducere a costurilor, pe fondul încetinirii semnificative a vânzărilor Tesla.

Reprezentanții Tesla nu au dorit să comenteze informația. În predeschiderea ședinței Bursei de la New York, acțiunile Tesla au urcat cu 3%. Titlurile Tesla, cel mai valoros producător auto mondial, au scăzut anul acesta cu 26%.

Tesla și-a dublat aproape numărul de angajați din 2020, încheind anul trecut cu peste 140.000 de angajați pe plan global. Compania are de opt ori mai mulți angajați decât avea în 2016, anul înaintea lansării sedanului Model 3.

VIDEO - Imagini aeriene. Umbrărescu a mobilizat 300 de utilaje și 800 de muncitori la Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO - Imagini aeriene. Umbrărescu a mobilizat 300 de utilaje și 800 de muncitori la Autostrada Moldovei

În 2023, forța de muncă a crescut cu aproape 10%.

Luna trecută, la prezentarea rezultatelor trimestriale, Musk a declarat că Tesla este "între două valuri majore de creștere", primul în urma introducerii vehiculelor Model 3 și Y, iar următorul urmând să apară în urma lansării unui model electric cu un preț mai scăzut, spre finalul anului.

Cheltuielile de capital ale Tesla depășesc anul acesta 10 miliarde de dolari. Analiștii se așteaptă ca firma să majoreze cheltuielile cu cercetarea și dezvoltarea (R&D) la aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

VIDEO & FOTO Marca chinezească MG lansează la Geneva noul model pentru Europa, rival cu Dacia Sandero CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Marca chinezească MG lansează la Geneva noul model pentru Europa, rival cu Dacia Sandero

Pe fondul majorării cheltuielilor de capital și R&D, Tesla a avertizat că se apropie de limitele reducerii costurilor la actuala gamă de mașini.

Tesla a vândut luna trecută un singur vehicul electric (EV) în Coreea de Sud, cererea fiind afectată de temerile privind siguranța și prețul, dar și de lipsa infrastructurii de încărcare.

Cel mai valoros producător auto mondial a vândut un SUV Model Y în Coreea de Sud, ianuarie fiind cea mai slabă lună din iulie 2022, când a înregistrat vânzări zero, arată datele firmei de cercetare a pieței Carisyou și ale Ministerului Comerțului din Coreea de Sud.

VIDEO&FOTO Ciolacu anunță, la uzina din Mioveni, că va folosi, ca prim-ministru, un model Duster și că Dacia va fi \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciolacu anunță, la uzina din Mioveni, că va folosi, ca prim-ministru, un model Duster și că Dacia va fi "mașina oficială" a Guvernului. "E bestială!"

În total, numărul vehiculelor electrice înmatriculate în Coreea de Sud a scăzut cu 80% în ianuarie, comparativ cu decembrie.

Producătorii auto sunt afectați de scăderea cererii pentru EV pe piața sud-coreeană, inflația ridicată și majorarea dobânzilor obligându-i pe cumpărători să țină sub control cheltuielile, în timp ce temerile provocate de bateriile care au luat foc și lipsa infrastructurii de încărcare afectează de asemenea cererea.

În 2023, Model Y produs de Tesla în China a fost una dintre cele mai bine vândute mașini din Coreea de Sud.

VIDEO Grindeanu anunță de pe șantier - Secțiunile de autostradă care vor fi deschise în perioada imediată CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu anunță de pe șantier - Secțiunile de autostradă care vor fi deschise în perioada imediată

Mulți consumatori interesați de EV au făcut deja achiziții, iar adoptarea în masă a vehiculelor electrice încă nu a avut loc. Popularitatea Tesla este de asemenea afectată de legăturile ei cu China, a explicat Lee Hang-Koo, de la Institutul Tehnologic Jeonbuk.

"Majoritatea coreenilor care voiau să cumpere mașini Tesla au cumpărat deja. Unii nu sunt încântați de Tesla după ce au descoperit că unele modele sunt produse în China, consumatorii fiind preocupați de probleme legate de calitate", a explicat Lee Hang-Koo.

Acesta a adăugat că vânzările EV sunt afectate și de fluctuațiile sezoniere în privința cererii. Mulți oameni evită să cumpere mașini în ianuarie deoarece vor să aștepte anunțul Guvernului privind subvențiile.

Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție CITEȘTE ȘI Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție

Într-un comunicat transmis Bloomberg, un purtător de cuvânt al subsidiarei Tesla din Coreea de Sud a explicat că achizițiile de EV au fost amânate înaintea confirmării subvențiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
pret
sap