Tim Cook va încasa 750 de milioane de dolari de la Apple

Tim Cook va încasa 750 de milioane de dolari de la Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2021

Tim Cook, CEO-ul Apple, va colecta săptămâna aceasta a zecea și ultima tranșă a pachetului financiar pe care compania i l-a oferit în urmă cu un deceniu pentru a prelua conducerea companiei de la Steve Jobs, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetul este alcătuit din aproximativ 5 milioane de acțiuni ale Apple, în valoare de 750 de milioane de dolari, potrivit calculelor făcute de Bloomberg News.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Creșterea vertiginoasă a prețurilor acțiunilor Apple i-au permis lui Cook, în vârstă de 60 de ani, să încaseze sume impresionante an după an, acesta devenind miliardar, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg.

Când a preluat conducerea companiei în urmă cu 10 ani, unii analiști au fost sceptici cu privire la capacitatea lui Cook, văzut ca un tehnocrat, de a-i lua locul carismaticului Steve Jobs și a companiei de a înregistra același succes sub conducerea sa, scrie Hotnews.ro.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Însă veniturile Apple au crescut de peste două ori, acțiunile companiei au avut un randament de 1.100% și valoarea de piață a companiei a trecut de două trilioane de dolari sub conducerea lui Cook.

Prețul acțiunilor Apple a crescut cu aproximativ 12% anul acesta.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Tim Cook a declarat în 2015 că intenționează să își doneze majoritatea averii și a donat deja acțiuni ale Apple în valoare de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tim cook
apple