Samsung pregătește angajări masive. Strategie agresivă de expansiune după ieșirea din închisoare a moștenitorului

Samsung pregătește angajări masive. Strategie agresivă de expansiune după ieșirea din închisoare a moștenitorului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 aug 2021

Samsung Group va angaja 40.000 de persoane în următorii trei ani, în cadrul unei strategii agresive de expansiune, ce presupune cheltuieli de peste 200 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conglomeratul sud-coreean a prezentat un program de investiții de 240 trilioane de woni (205 miliarde de dolari) până la finele anului 2023, prin care vrea să își consolideze poziția în sectoare-cheie și să conducă cercetarea și cheltuielile în noi arii de dezvoltare, precum robotica, biomedicina și telecomunicațiile de nouă generație.

Samsung estimează că va angaja 40.000 de persoane pe parcursul perioadei, cu 10.000 mai multe față de planurile anunțate anterior, scrie Bloomberg.

FOTO Samsung a prezentat două noi smartwatch-uri, care deschid un nou capitol pentru compania coreeană CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a prezentat două noi smartwatch-uri, care deschid un nou capitol pentru compania coreeană

Samsung avea aproximativ 268.000 de angajați la finele anului trecut. Grupul este prezent cu unități de producție, centre de cercetare sau birouri de vânzări în 74 de țări, inclusiv în România.

Profit.ro a relatat recent că subsidiara locală a Samsung Electronics este investigată de Consiliul Concurenței privind posibile înțelegeri de fixare a prețurilor de vânzare pe piața produselor electronice și IT&C. Ancheta vizează relațiile comerciale dintre Samsung Electronics România și partenerii acesteia, printre care Altex România, Flanco Retail și Dante Internațional, proprietarul eMAG.

Samsung a dezvăluit noua strategie de investiții la câteva săptămâni după eliberarea condiționată a moștenitorului și președintelui Samsung, Lee Jae-yong, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu privire la corupție.

Condamnat pentru mituirea unui prieten al fostului președinte Park Geun-hye, Lee, în vârstă de 53 de ani, a ispășit 18 luni dintr-o pedeapsă revizuită de 30 de luni. El a executat inițial un an dintr-o pedeapsă de cinci ani, din august 2017, care a fost ulterior suspendată. Decizia judecătorească a fost apoi anulată și, în timp ce sentința a fost scurtată, el a fost trimis înapoi la închisoare în ianuarie 2021.

Sprijinul pentru eliberarea condiționată, atât din punct de vedere politic, cât și public și din comunitatea de afaceri mai largă, a crescut pe fondul îngrijorării că gigantul tehnologic sud-coreean nu ia decizii strategice în lipsa lui Lee, care deține și poziția de vicepreședinte al Samsung Electronics.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
angajari
plan investitii
lee jae-yong