Uber lucrează la o aplicație prin care pot fi angajați oameni pentru diverse sarcini

Uber lucrează la o aplicație prin care pot fi angajați oameni pentru diverse sarcini
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

Uber lucrează la o aplicație prin care pot fi angajați oameni pentru diverse sarcini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La fel ca aplicația Uber, viitorul serviciu va funcționa pe baza localizării și va determina prețul în funcție de durata sarcinii, conform Bloomberg.

Luna trecută, acțiunile Uber au scăzut cu mai mult de 5%, după ce compania a raportat rezultatele financiare din trimestrul al doilea, care au ratat așteptările analiștilor cu privire la venituri, dar au oferit previziuni optimiste.

Profitul pe acțiune a fost de 18 cenți, față de o pierdere de 1 cent așteptată de analiști.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, vinde PayU GPO, inclusiv în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, vinde PayU GPO, inclusiv în România

Compania a obținut venituri de 9,23 miliarde de dolari față de 9,33 miliarde de dolari așteptate de analiști. Veniturile trimestriale au crescut cu 14% față de același trimestru al anului trecut.

Uber a raportat un profit net de 394 de milioane de dolari, sau de 18 cenți pe acțiune, în comparație cu o pierdere netă de 2,6 miliarde de dolari, sau de 1,33 de dolari pe acțiune, în același trimestru al anului trecut. Acesta include un beneficiu net de 386 de milioane de dolari din reevaluările investițiilor în capitaluri proprii ale Uber.

Într-o declarație pregătită, CEO-ul Dara Khosrowshahi a spus că compania de transport la cerere a atins două etape majore în timpul trimestrului: primul său trimestru cu flux de numerar liber de peste 1 miliard de dolari și primul său profit operațional GAAP.

El a adăugat într-un interviu acordat marți „CNBC că Uber intenționează să fie profitabilă în fiecare trimestru viitor.

”Ambele aceste repere au fost atinse printr-o combinație de execuție disciplinată, audiență record și angajament puternic”, a spus Khosrowshahi în declarație.

Khosrowshahi a declarat, în timpul  discuției trimestriale cu investitorii de marți, că directorul financiar Nelson Chai va părăsi compania în ianuarie 2024. Chai este CFO al Uber din 2018 și a ajutat compania să devină publică în 2019. Uber a spus că a lansat o căutare pentru succesorul său.

CONFIRMARE Allianz schimbă strategia - își separă operațiunile de asigurări pentru companii, inclusiv în România. O nouă denumire CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Allianz schimbă strategia - își separă operațiunile de asigurări pentru companii, inclusiv în România. O nouă denumire

Uber a raportat un EBITDA ajustat de 916 milioane de dolari, în creștere cu 152% față de anul trecut.

Rezervările brute pentru trimestrul s-au ridicat la 33,6 miliarde de dolari, în creștere cu 16% față de an.

Pentru al treilea trimestru al anului 2023, Uber a declarat că se așteaptă să raporteze rezervări brute cuprinse între 34 de miliarde de dolari și 35 de miliarde de dolari și un EBITDA ajustat între 975 de milioane de dolari și 1,025 de miliarde de dolari, ambele depășind așteptările analiștilor, potrivit StreetAccount.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
actiuni
bursa