UE vine cu noi sancțiuni împotriva Rusiei

UE vine cu noi sancțiuni împotriva Rusiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iul 2022

Comisia Europeană a propus o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei în replică la invazia din Ucraina, precum și măsuri de înăsprire și clarificare a sancțiunilor aprobate anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetul de măsuri de “menținere și aliniere” vizează importurile de aur rusesc, introduce mai multe restricții comerciale asupra mașinilor și ar adăuga peste 50 de persoane și entități pe lista de sancțiuni, potrivit unor persoane familiare cu planurile Comisiei, citate de Bloomberg.

"Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei continuă fără încetare. Prin urmare, propunem astăzi să înăsprim sancțiunile dure ale UE împotriva Kremlinului, să le aplicăm mai eficient și să le prelungim până în ianuarie 2023”, a declarat, într-un comunicat, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Gazul nu va face parte din următorul pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei, declară premierul ceh CITEȘTE ȘI Gazul nu va face parte din următorul pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei, declară premierul ceh

Propunerile, care nu au fost încă prezentate în detaliu, vor include clarificări și corecturi la măsurile anterioare, care ar fi putut împiedica fluxul de exporturi agricole și alimentare din Rusia, au precizat sursele menționate. UE nu a sancționat în mod direct exporturile esențiale și umanitare, dar este posibil ca unele transporturi să fi fost încetinite de comercianți și companii care au respectat excesiv măsurile impuse de blocul comunitar.

"Pachetul reiterează, de asemenea, că sancțiunile UE nu vizează în niciun fel comerțul cu produse agricole între țările terțe și Rusia. De asemenea, textul clarifică domeniul de aplicare exact al unor sancțiuni financiare și economice", se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Ca parte a acestor modificări, se așteaptă ca UE să clarifice și faptul că porturile din care sunt expediate astfel de bunuri nu sunt sancționate, a declarat una dintre sursele Bloomberg.

Noul pachet de sancțiuni are nevoie de sprijinul tuturor statelor membre și ar putea suferi modificări înainte de aprobare. Obiectivul este de a adopta formal măsurile săptămâna viitoare, au mai precizat sursele menționate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
sanctiuni rusia
razboi ucraina
comisia europeana