ULTIMA ORĂ Comisia Europeană ordonă angajaților să șteargă TikTok

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană ordonă angajaților să șteargă TikTok
scris 23 feb 2023
 
Comisia Europeană a interzis personalului său să utilizeze TikTok, invocând îngrijorări legate de securitate și de practicile de colectare a datelor ale aplicației deținute de compania chineză ByteDance.
 
De ce este important: Guvernele occidentale, inclusiv SUA și Marea Britanie, au devenit din ce în ce mai atente la potențialul risc pentru securitatea națională aferent TikTok, având în vedere îngrijorările legate de compania mamă chineză, ByteDance.
VIDEO Primele mașini complet teleghidate, lansate pe drumurile publice din Europa CITEȘTE ȘI VIDEO Primele mașini complet teleghidate, lansate pe drumurile publice din Europa

De asemenea interesant: Interdicția Comisiei urmează unei decizii luate de Congresul SUA la sfârșitul anului trecut de a bloca TikTok pe dispozitivele guvernamentale. 

Personalului i s-a ordonat să șteargă aplicația de pe telefoanele mobile și de pe dispozitivele de muncă, inclusiv de pe dispozitivele personale care utilizează aplicații de muncă.
Telekom Romania Mobile - venituri totale de 306,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% față de 2021 CITEȘTE ȘI Telekom Romania Mobile - venituri totale de 306,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% față de 2021

Angajații au termen până la 15 martie pentru a se alinia cerințelor, a precizat Comisia într-un e-mail trimis angajaților și consultat de Bloomberg. 

Ca reacție, TikTok a deplâns decizia Comisiei Europene, spunând că este "eronată".

"Suntem dezamăgiți de această decizie, pe care o considerăm eronată și bazată pe idei false", a precizat un purtător de cuvânt al TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
tik tok
bytedance
tiktok interzis
tiktok comisia europeana
securitate