Un fost director al Samsung - acuzat că a furat planuri și tehnologii pentru a construi o întreagă fabrică-copie în China

Un fost director al Samsung - acuzat că a furat planuri și tehnologii pentru a construi o întreagă fabrică-copie în China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 iun 2023
Un fost director de la Samsung Electronics este acuzat că a furat planuri și proiecte pentru a încerca să reproducă o întreagă fabrică de semiconductori în China, au anunțat procurorii coreeni, potrivit Bloomberg. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Este atât de grav încât este dificil de comparat, în ceea ce privește amploarea infracțiunii și nivelul de daune, cu cazurile anterioare  de furt de tehnologie pentru semiconductori", susțin procurorii.
Grâul s-a scumpit după distrugerea barajului și escaladarea luptelor din Ucraina CITEȘTE ȘI Grâul s-a scumpit după distrugerea barajului și escaladarea luptelor din Ucraina

Finanțatorul ar fi fost o compane din Taiwan, care nu a fost însă numită.

Cazul survine pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Beijing și Washington, unde administrația Biden a adoptat legi și a făcut lobby pe lângă aliați pentru a ține capacitățile avansate în domeniul semiconductorilor departe de companiile chineze. Guvernul lui Xi Jinping a susținut că SUA încearcă în mod nedrept să împiedice dezvoltarea economică a Chinei. 
 
Cazul are, de asemenea, potențialul de a declanșa tensiuni între Coreea și Taiwan, două dintre cele mai importante centre de fabricare a cipurilor și aliați ai SUA care susțin eforturile Washingtonului de a limita ambițiile Chinei în materie de cipuri. Taipei și Seul sunt foarte sensibile la încercările Chinei de a fura talente și proiecte de cipuri dintr-o industrie centrală pentru prosperitatea ambelor economii.
 
Reprezentanții Samsung, care domină piața mondială a memoriilor utilizate în smartphone-uri și computere, au refuzat să comenteze atunci când au fost contactați de Bloomberg News.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
china
cipuri
tehnologie