Utilizatorii telefoanelor Mate 30 ale Huawei au pierdut accesul la instalarea manuală a aplicațiilor Android

Utilizatorii telefoanelor Mate 30 ale Huawei au pierdut accesul la instalarea manuală a aplicațiilor Android
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2019

Utilizatorii noilor telefoane Mate 30 ale Huawei Technologies au pierdut accesul la instalarea manuală a aplicațiilor Android ale Google, arată un articol Bloomberg, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit articolului, cercetătorul în domeniul securității John Wu a explicat pe blogul său modul în care utilizatorii telefoanelor Mate 30 Pro puteau să descarce și să instaleze manual aplicații Google, în pofida interdicției americane ca Huawei să folosească software sau componente din SUA, scrie News.ro.

În urma acestor informații, dispozitivele Mate 30, concepute să funcționeze pe rețele 5G, au pierdut accesul la instalarea de aplicații Android, au spus mai mulți experți.

Un fost angajat Yahoo! recunoaște că a spart conturile utilizatorilor CITEȘTE ȘI Un fost angajat Yahoo! recunoaște că a spart conturile utilizatorilor

Mate 30, lansat luna trecută, este primul telefon flagship introdus de Huawei pe piață de când administrația Trump a inclus compania pe o listă neagră, la jumătatea lunii mai. Trump acuză Huawei că este implicată în activități care pun în pericol securitatea națională a Statelor Unite, acuzație respinsă de compania chineză.

Wu a descris în postarea sa o metodă de instalare a serviciilor Google pe telefoanele noi ale Huawei, pe baza unei interfațe de programare a aplicațiilor pentru managementul dispozitivelor mobile, sau MDM API.

“Cu toate că această <ușă din spate> necesită accesul utilizatorilor, aplicația de instalare, care este semnată cu un certificat special de către Huawei, dispune de privilegii nemaiîntâlnite în sistemele Android standard”, a scris expertul.

“Cadrul sistemului de operare instalat de Huawei are o <ușă din spate> care permite ca unele aplicații să fie semnalate ca aplicații de sistem, chiar dacă nu există pe partițiile read-only”, a arătat Wu.

Acest proces a permis ca telefoanele Mate 30 să poată instala aplicații populare precum Google Maps și Gmail, care în mod normal nu ar fi fost permise”, a relatat Bloomberg.

O aplicație ușor de utilizat care permite instalarea de aplicații și servicii Google pe telefoanele  Mate 30 Pro, numită LZPlay, a fost lansată odată cu lansarea dispozitivelor, dar a dispărut după postarea lui Wu. Numai Google poate face schimbarea respectivă, prin intermediul controlului anti-abuz SafetyNet, potrivit articolului.

Reprezentanții Google și Huawei nu au răspuns imediat solicitării de comentarii din partea Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
mate 30
huawei
android