Vienezii vor primi vouchere de la primărie pentru a merge la restaurante și cafenele

Vienezii vor primi vouchere de la primărie pentru a merge la restaurante și cafenele
scris 13 mai 2020

Primăria din Viena a decis să acorde fiecărei familii vouchere în valoare de 50 de euro, care vor putea fi cheltuite în restaurantele și cafenele din capitala Austriei începând de vineri, când aceste localuri vor fi redeschise.

Decizia aparține primarului social-democrat Michael Ludwig, care vrea să fie reales la alegerile municipale din 22 octombrie, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Decizia edilului Vienei vine să suplimenteze un plan național al guvernului federal, care vrea să ajute restaurantele prin reducerea unor taxe precum Taxa pe Valoarea Adăugată, taxa pe băuturi non-alcoolice și o taxă specială pentru vinul spumant. Sectorul restaurantelor și cafenelelor este unul din cele mai grav lovite de măsurile de izolare, al căror impact a fost agravat de colapsul turismului.

FOTO Continental Sibiu, 4 cazuri de coronavirus și 59 de angajați trimiși în izolare CITEȘTE ȘI FOTO Continental Sibiu, 4 cazuri de coronavirus și 59 de angajați trimiși în izolare

Reprezentanții primăriei din Viena au precizat că locuitorii capitalei vor primi vouchere via mail. Persoanele singure vor primi un voucher în valoare de 25 de euro. De asemenea, restaurantele și cafenelele pot schimba voucherele pentru bani gheață.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
restaurant
cafenea
virus