Adrian Dragomir, fondator Termene.ro, companie de business intelligence care oferă servicii juridice și financiare pentru monitorizarea și analiza firmelor, a lansat în tomna anului trecut un nou proiect dedicat inteligenței artificiale, care va oferi acces la un fond de investiții Private Equity.
„Start AI este, de fapt și de drept, o comunitate, un proiect pe care l-am început anul trecut în vară, o comunitate de peste 2.400 de antreprenori din România, suntem adunați online, pe un canal de comunicare, pe Slack, și acolo împărtășim tot ceea ce se întâmplă nou în domeniul AI. Iar de acolo au derivat alte proiecte de integrare și implementare concretă, adică în urma acestor discuții pe care eu le am de dimineața până seara.
Împreună cu antreprenorii sau managerii de top din România care fac parte din comunitatea Start AI, am reușit să înțelegem la un nivel foarte profund unde este nevoie de aceste tehnologii, care sunt limitele astăzi, care sunt beneficiile pe care le putem aduce, dar, mai mult decât atât, cum putem pregăti organizațiile și companiile astfel încât, pe măsură ce tehnologia evoluează și putem spune că evoluează într-un ritm exponențial și că în fiecare zi apar tehnologii noi, acestea să fie pregătite să poată integra foarte rapid și foarte ușor aceste noi tehnologii”, spune, la Maratonul Inteligența Artificială în Economie organizat de PROFIT NEWS TV, Adrian Dragomir.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul CEC, Garanti BBVA și GoMag, fiind transmis în direct pe platformele Profit.ro
El adaugă că inteligența artificială este mult mai complexă și mult mai profundă și sunt și foarte multe tehnologii care apar zilnic sau care sunt acum în dezvoltare și urmează să fie lansate pe piață în anii următori.
„Cu privire la reticenta companiilor și la măsurile de precauție pe care le iau, e normal să fim atenți pentru că, în momentul de față, nu avem use case-uri concrete unde să folosim tehnologia într-un proces cap-coadă. ChatGPT răspunde cu greșeli. 50% din codul pe care îl oferă ChatGPT este greșit. Asta înseamnă că, atunci când un programator lucrează cu ChatGPT și cere modului de limbă mare să răspundă, să-i scrie un cod sau să-i verifice un cod, 50% din răspuns o să fie greșit”, mai spune acesta.