Profit Health Forum: Ministrul Sănătății anunță - astăzi ajung în țară primele 1.000 de doze de imunoglobulină

Profit Health Forum: Ministrul Sănătății anunță - astăzi ajung în țară primele 1.000 de doze de imunoglobulină
scris 28 mar 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, la Profit Health Forum, că astăzi vor ajunge în țară primele 1.000 doze de imunoglobulină. Dozele au fost achiziționate de Unifarm de la un producător, imunoglobulina care va fi furnizată prin Mecanismul european de protecție civilă urmând să sosească în zilele următoare.

Conferința este transmisă în direct AICI, cât și la Look TV, fiind organizată cu sprijinul acordat de abbvie, Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente adem-romania.ro,  Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România ADRFR, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România APMGR, High-Tech Systems&Software, Janssen, MedLife și Terapia, cărora le mulțumim pentru participare.

Pintea a ținut să precizeze că este vorba de medicamente achiziționate de piața liberă, cele din Mecanismul european fiind încă în drum spre România din Austria.

Profit Health Forum: Ministrul Sănătății - Nu ministrul este de vină dacă personalul medical are mâinile murdare, ci conducerea spitalului. Salariile mari pentru medici vor fi confirmate de fluturași la 15 aprilie CITEȘTE ȘI Profit Health Forum: Ministrul Sănătății - Nu ministrul este de vină dacă personalul medical are mâinile murdare, ci conducerea spitalului. Salariile mari pentru medici vor fi confirmate de fluturași la 15 aprilie

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara, săptămâna trecută, că problema imunoglobulinei este rezolvată parțial, pentru cel mult trei luni, iar primele 10.000 de doze vor fi trimise de către Austia și vor fi primite în maximum două săptămâni.

Guvernul a semnat recent o ordonanță de urgență pentru un ajutor de stat de peste 44 milioane lei către compania Unifarm, banii urmând să fie folosiți pentru aprovizionarea cu imunoglobulină, în următorul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
imunoglobulina
pintea