Gigantul amerian Oracle are undă verde de la autoritățile europene pentru preluarea Cerner, cea mai mare tranzacție din istoria companiei

Gigantul amerian Oracle are undă verde de la autoritățile europene pentru preluarea Cerner, cea mai mare tranzacție din istoria companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 iun 2022

Gigantul amerian Oracle, al doilea mare producător de software la nivel global, cu operațiuni și în România, are undă verde din partea Comisiei Europene pentru achiziționarea Cerner.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceasta este ultima aprobare de care tranzacția avea nevoie pentru a fi încheiată, astfel că finalizarea achiziței ar putea fi anunțată săptămâna viitoare, au anunțat companiile.

Proportunity vizează o finanțare de 300.000 de euro și vrea să intre pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Proportunity vizează o finanțare de 300.000 de euro și vrea să intre pe piața din SUA

Cerner furnizează software și servicii special concepute pentru furnizorii de servicii medicale, precum și soluții de cercetare clinică pentru companiile din domeniul științelor vieții.

La finele anului trecut, Oracle a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului de sisteme informatice digitale pentru industria medicală Cerner, bifând cea mai mare tranzacție de până acum din istoria sa.

Oracle a agreat să plătească 95 dolari pe acțiune în schimbul Cerner, preț care evaluează furnizorul de sisteme de evidență medicală la aproximativ 28,3 miliarde de dolari.

Este cea mai mare tranzacție pentru Oracle de până acum. “Recordul” fusese deținut anterior de achiziția NetSuite, în valoare de 8,7 miliarde de dolari.

Fondată în urmă cu 44 de ani, Oracle este a doua mare companie de software din lume în funcție de venituri și capitalizare, după Microsoft, având birouri în 145 de țări și peste 130.000 de angajați.

În România, Oracle este prezentă cu două subsidiare, cu aproximativ 4.300 de angajați în total.

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
cerner
bruxelles
tranzactie oracle