Philips confirmă - După o schimbare neașteptată la conducere, va da afară mii de angajați

Philips confirmă - După o schimbare neașteptată la conducere, va da afară mii de angajați
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 ian 2023

Compania olandeză Philips a confirmat că va elimina la 6.000 de locuri de muncă pentru a-și restabili profitabilitatea, în urma rechemarii unor dispozitive respiratorii care i-au pierdut 70% din valoarea de piață.

Jumătate din reducerile de locuri de muncă vor fi făcute în acest an, a spus compania, adăugând că cealaltă jumătate va fi realizată până în 2025, conform Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Grupul german SAP, prezent și în România, se pregătește să taie mii de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Grupul german SAP, prezent și în România, se pregătește să taie mii de locuri de muncă
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În toamnă era relatat că Philips va începe un plan de restructurare, urmând să reducă efectivele cu 4.000 de angajați, pentru a-și îmbunătăți situația financiară. 

Costurile restructurării au fost atunci estimate la cel puțin 300 milioane euro.

Philips are 75.000 de angajați în 100 de țări și produce echipamente medicale. Compania a avut mari probleme și a pierdut 30 miliarde euro capitalizare de piață în ultimul an, din cauză că a fost nevoită să recheme 5,5 milioane de ventilatoare folosite pentru tratarea apneei de somn.

Acestea aveau defecte de fabricație și frica era că spuma folosită la aceste aparate medicale putea deveni toxică.

Tranzacție surpriză - Lanțul de farmacii Dr. Max Group preia farmaciile și distribuția Gedeon Richter în România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Lanțul de farmacii Dr. Max Group preia farmaciile și distribuția Gedeon Richter în România

Philips a avut venituri de 17,1 miliarde euro în 2021, în timp ce 2012 a fost anul de maxim, cu peste 23 miliarde euro.

Philips are o capitalizare de piață de numai 11,8 miliarde dolari, după ce în aprilie 2021 ajunsese la peste 54 miliarde dolari.

Compania are și un nou CEO: Frans van Houten a condus compania timp de 12 ani și a fost înlocuit recent de Roy Jakobs.

În vară, Philips a anunțat, în mod neașteptat, că directorul general Frans van Houten va fi înlocuit din 15 octombrie cu Roy Jakobs, șeful subisidiarei Connected Care.

În ultimul an, Philips s-a confruntat cu efectele negative ale deciziei de a retrage de pe piață între trei și patru milioane de ventilatoare și dispozitive respiratorii de tip CPAP, vândute la nivel mondial, din cauza unei componente din spumă care ar putea să se degradeze și să fie inhalată. Costurile rechemării și reparației sunt estimate la 900 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
philips
frans van houten
roy jakobs