Revolut începe transferul tuturor clienților din Europa Centrală și de Est către noua sa entitate din Lituania

Revolut începe transferul tuturor clienților din Europa Centrală și de Est către noua sa entitate din Lituania
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2020

Platforma de plăți Revolut, fondată în Londra, a început să-și anunțe clienții din Europa Centrală și de Est – inclusiv cei din România – că a început de astăzi transferarea lor către noua entitate europeană stabilită în Lituania.

Principalele modificări semnificative pentru clienții transferați către entitatea din țara baltică, conform G4Media:

Urmărește-ne și pe Google News

– entitatea Revolut cu care aceștia vor avea o relație va fi Revolut Payments UAB, o instituție de bani electronici autorizată de Banca Lituaniei.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

– de acum încolo, clienții care vor să facă reclamații legate de Revolut le pot face intermediul Băncii centrale a Lituaniei.

– dreptul care guvernează relația dintre Revolut și clienți va fi dreptul lituanian, iar instanțele care au jurisdicție pentru a soluționa plângerile vor fi instanțele lituaniene.

Fintech-ul britanic Revolut a depășit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019.

România a devenit astfel a doua cea mai mare piață Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziție și în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, urmată de Franța, Polonia și Irlanda. Fintech-ul britanic a înregistrat o creștere record pe piața locală și a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an.

Compania-mamă a New York Stock Exchange încearcă din nou să preia eBay CITEȘTE ȘI Compania-mamă a New York Stock Exchange încearcă din nou să preia eBay

Vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulți provin din mediul urban, București, Cluj, Timișoara și Iași fiind orașele cu cei mai mulți utilizatori.

De la lansarea Revolut pe piața locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat circa 58 de milioane de tranzacții, cu o valoare totală ce depășește 3,8 miliarde de euro. 62% dintre tranzacții sunt efectuate în țară, iar comercianții preferați sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s și Auchan.

În topul țărilor unde utilizatorii Revolut plătesc cu cardul se numără Ungaria, Italia, Marea Britanie și Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
carduri