Rottaprint - Interes din Germania pentru etichetele autoadezive cu antifurt inserat

Rottaprint - Interes din Germania pentru etichetele autoadezive cu antifurt inserat
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Rottaprint, tipografie flexografică producătoare locală de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a dezvoltat în 2023 un nou flux de oferte și proiecte la nivel internațional, și-a reorganizat portofoliul de produse și a atras cu aproximativ 7% mai mulți clienți globali, comparativ cu 2022. Compania a înregistrat comenzi în 14 țări și are în plan consolidarea poziției pe piețele Uniunii Europene.

Tipografia a raportat o creștere a exporturilor de aproximativ 5%. Țările care se mențin în topul exporturilor rămân, în continuare, Ungaria, unde s-au înregistrat creșteri de cca. 8%, și Germania, datorită existenței infrastructurii necesare pentru livrarea produselor. Totodată, principalele domenii pentru care s-a exportat au fost industria alimentară - carne, lapte,  logistică și industria chimică - detergenți și îngrijire personală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
Aeroportul din Tulcea, o investiție de 180 milioane lei - inaugurat luna aceasta, dar fără pasageri CITEȘTE ȘI Aeroportul din Tulcea, o investiție de 180 milioane lei - inaugurat luna aceasta, dar fără pasageri

În plus, pentru Germania, compania a observat un interes crescut pentru etichetele autoadezive cu antifurt inserat. 

Pentru anul curent, Rottaprint are în plan consolidarea și extinderea prezenței pe anumite piețe din Uniunea Europeană, vizând o creștere de cel puțin 5% față de anul precedent.

În ceea ce privește piața internațională și nu numai, reprezentanții companiei sunt de părere că vor exista creșteri de prețuri la materiile prime, iar consumul din industria alimentară va înregistra o scădere față de 2023, existând deja semne în direcțiile menționate.

De asemenea, Rottaprint consideră că pot apărea schimbări legislative fiscale care vor influența consumul din diverse industrii, precum mărirea taxelor și a impozitelor, care pot duce la scăderea puterii de cumpărare.

Spania a depășit Marea Britanie ca destinație preferată de investitorii hotelieri CITEȘTE ȘI Spania a depășit Marea Britanie ca destinație preferată de investitorii hotelieri

În 2023, compania a avut o cifră de afaceri de 35 milioane euro, în creștere cu 10% față de anul anterior. Și-a concentrat activitatea pe creșterea competitivității și consolidarea ariilor de activitate, precum și pe reducerea impactului asupra mediului a produselor, prin investiții în valoare totală de 2 mil. euro. Aproximativ 75% din suma alocată a fost destinată achizițiilor de echipamente, în timp ce 20% pentru logistică și 5% pentru software.

Compania, cu sediul în Apahida, județul Cluj, deține 2 centre logistice, în Brașov și Ilfov, și 2 centre de acest tip în Ungaria și Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rottaprint
tipografie