Ryanair se delistează de pe bursa londoneză

Ryanair se delistează de pe bursa londoneză
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 nov 2021
Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a informat în mod oficial autoritățile financiare britanice că vrea să se delisteze de pe bursa londoneză. Delistarea are loc din cauza Brexit, a costurilor mari și a volumelor mici tranzacționate.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania aeriană a confirmat că intenționează să-și delisteze acțiunile de pe bursa de la Londra începând de luni, 20 decembrie, ceea ce înseamnă că ultima zi de tranzacționare a acțiunilor sale la London Stock Exchange va fi vineri, 17 decembrie.
Unilever vinde divizia de ceaiuri, care include marca Lipton, către CVC Capital Partners. Tranzacție de 4,5 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Unilever vinde divizia de ceaiuri, care include marca Lipton, către CVC Capital Partners. Tranzacție de 4,5 miliarde de euro

Ryanair și-a anunțat pe prima dată planurile de a renunța la listarea de la Londra la începutul acestei luni, decizia fiind pusă pe seama scăderii volumelor de tranzacționare.

Compania a declarat că volumul de tranzacționare a acțiunilor sale pe piața londoneză "nu justifică costurile legate de listare și admitere la tranzacționare".
 
Ryanair rămâne listată la Euronext Dublin. Totodată, pe Nasdaq sunt tranzacționate certificate de depozit având drept suport acțiuni ale companiei - "American Depositary Receipts" (ADR-uri). Aceste instrumente permit companiilor străine tranzacționarea pe bursele americane.

Operatorul aerian prezice o iarnă „dură”, pe măsură ce costurile combustibilului cresc, în pofida redeschiderii Europei afectate de Covid-19, apreciind că recuperarea numărului de pasageri „va necesita o stimulare continuă a prețurilor”.
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
ryanaire
delistare ryanair
operator aerian
low-cost
ryanair lse
actiuni ryanair