Startup-ul de transfer de bani TransferGo a obținut o finanțare de 10 milioane dolari

Startup-ul de transfer de bani TransferGo a obținut o finanțare de 10 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

Startup-ul britanic TransferGo, folosit și de românii care muncesc în străinătate pentru a trimite online bani la rudele din țară, a obținut o finanțare de 10 milioane de dolari de la un fond de investiții, potrivit TechCrunch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

TransferGo a obținut, în urma unei runde de investiții de tip growth, 10 milioane de dolari, bani care vin de la firma de capital de risc Taiwania Capital. Cu această sumă, startup-ul are în vedere extinderea afacerii în Asia-Pacific, arată StartUp Cafe.

Guvernul Ungariei va prelua 80% din acțiunile aeroportului din Budapesta în pofida problemelor fiscale CITEȘTE ȘI Guvernul Ungariei va prelua 80% din acțiunile aeroportului din Budapesta în pofida problemelor fiscale

În urma acestei runde, startup-ul britanic și-ar fi dublat valoarea, la 600 milioane dolari, față de runda de investiție din anul 2021, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro. Atunci, TransferGo a obținut o finanțare de 50 milioane dolari, iar valoarea totală a companiei era în jur de 200-300 milioane dolari.

 „Am fost profitabili constant în ultimul an, singura cheltuială fiind cea de marketing, însă limitată. Am obținut sustenabilitatea afacerii și am devenit profitabili, având încă fonduri din ultima rundă de finanțare. Deci suntem profitabili. Nu avem nevoie de capital extern pentru a crește”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO-ul TransferGo, pentru TechCrunch.

TransferGo a fost fondat în anul 2012, de 4 tineri antreprenori lituanieni: Daumantas Dvilinskas,  Justinas Lasevicius, Edvinas Sersniovas și Arnas Lukosius. Startup-ul are sediul central la Londra și birouri în Lituania, Polonia, Germania.

Competitorii principali de pe piață sunt Western Union, Wise (fostul TransferWise) și Remitly.

viewscnt
Afla mai multe despre
transfergo
taiwania capital