Prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut în noiembrie cu 3,7% față de aceeași lună a anului trecut, marcând cel mai rapid ritm anual de creștere din noiembrie 2022, potrivit datelor publicate luni de creditorul ipotecar Nationwide, transmite CNBC.
Românii care vor să cumpere o locuință înainte de Crăciun și să înceapă anul în casă nouă trebuie să achite acum prețuri chiar și cu aproape 30% mai mari decât cei care au devenit proprietari spre finele lui 2023. Ei își pot alege viitoarea locuință dintr-un număr tot mai restrâns de proprietăți disponibile la nivelul pieței și intră în competiție cu mai mulți potențiali cumpărători pentru acestea.
Familia Simion și Loredana Apreutese, proprietara transportatorului de mărfuri International Alexander, intră pe piața imobiliară prin platforma ANSI Real Estate Holding, care are deja în lucru proiecte în valoare totală de peste 120 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din București, pregătește un program intens de investiții imobiliare, evaluat la câteva zeci de milioane de euro, în urma căruia vor fi construite un centru de cercetare, în spatele clădirii istorice a Facultății de Medicină, de lângă Spitalul Universitar, și un centru educațional, lângă hala Laminor din Sector 3, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Cel mai scump imobil vândut unui român, în Dubai, în 2024, a fost o vilă exclusivistă în valoare de 4,3 milioane de euro cu majordom propriu.
Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără un teren de la fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care extinde proprietatea pe care funcționează din 2020 magazinul Dedeman din Lugoj, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Apartamentele cu 2 camere se află pe primul loc în topul preferințelor chiriașilor din marile orașe ale țării. Acestea atrag deopotrivă studenții, tinerii, dar și familiile aflate la început de drum, iar varietatea mare de astfel de proprietăți disponibilă la nivelul pieței ușurează procesul de identificare a unei locuințe care să bifeze cât mai multe dintre cerințele viitorilor chiriași. În marile orașe, apartamentele cu 2 camere ajung să se închirieze cu prețuri cu până la 200 de euro mai mari decât garsonierele și cu până la 1.050 de euro mai mici decât apartamentele cu 4 camere.
Redport Capital, unul dintre dezvoltatorii rezidențiali autohtoni, a decis majorarea capitalului social prin cooptarea unor noi acționari alături de investitorii actuali ai companiei.
Costul mediu de închiriere la apartamente cu 2 camere din București a urcat cu 35% în ultimii patru ani, ajungând la 497 euro, zonele Militari și Crângași având creșteri comparabile.
O treime dintre noii exportatori din Turcia sunt vânzători pe Trendyol.