Guvernul pregătește spațiile în care se va muta la Parlament și a mai luat două terenuri în administrare

Guvernul pregătește spațiile în care se va muta la Parlament și a mai luat două terenuri în administrare
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 11 sep 2024

Parlamentul a aprobat solicitarea Secretariatului General al Guvernului de trecere în administrarea RA-APPS a două terenuri de la Senat, respectiv Camera Deputaților, în vederea amenajării cu destinația primiri oficiale, gestionare parc auto și parcare pentru aparatul de lucru al Guvernului. Acesta din urmă se va muta, temporar, anul viitor în Palatul Parlamentului.

De ce este important: După cum a relatat Profit.ro, clădirea în care se află sediul Guvernului, Palatul Victoria, va intra de anul următor în reabilitare, iar întreg aparatul guvernamental se va muta în Palatul Parlamentului. Executivul se va stabili, cât timp au loc lucrările, în corpul B3, într-un spațiu cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News

 

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Corpul B3 al Palatului Palamentului urma să fie sediu al Ministerului Dezvoltării și este amenajat deja.

Corpul B3 din imobilul Palatul Parlamentului a fost transmis din administrarea Ministerului. Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în administrarea Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), pentru a servi drept sediu pentru entitățile din aparatul de lucru al Guvernului, pe perioada eficientizării energetie a clădirii Guvernului, Palatul Victoria. 

Cantitatea de țuică produsă anual în gospodăriile românilor și scutită de accize, majorată cu 100 litri. Argument: Limita actuală este ”mult prea mică” CITEȘTE ȘI Cantitatea de țuică produsă anual în gospodăriile românilor și scutită de accize, majorată cu 100 litri. Argument: Limita actuală este ”mult prea mică”

Acum, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a solicitat trecerea în administrarea RA-APPS a unui teren de la Senat și a unuia de la Camera Deputaților.

Potrivit unei adrese oficiale, a fost constituit un grupu de lucru format din reprezentanții SGG., Ministerului Dezvoltării, Companiei Naționale de Investiții, reprezentanți ai constructorului contractat S.C. ERBAȘU și a instituțiilor ce oferă suport desfășurării activității aparatului de lucru al Guvernului, respectiv SPP, STS, RA-APPS, în vederea pregătirii Corpului B3 din Palatul Parlamentului pentru mutarea activității Secretariatului General al Guvernului și Cancelariei Prim-Ministrului din Palatul Victoria.

Începând cu luna martie a.c. au avut loc o serie de întâlniri de lucru menite să clarifice aspecte tehnice și de natură organizatorică privind amenajarea spațiilor și a infrastructurii necesare mutării aparatului de lucru al Guvernului în Corpul B3 din Palatul Parlamentului.

Roxana Mînzatu, propusă comisar european de Ciolacu, ar putea primi mandatul pentru muncă și drepturi sociale - surse CITEȘTE ȘI Roxana Mînzatu, propusă comisar european de Ciolacu, ar putea primi mandatul pentru muncă și drepturi sociale - surse

Potrivit documentului citat, ca urmare unei vizitee de lucru de la finalul lunii iunie 2024, a fost constată necesitatea accesului și amenajării spațiului necesar primirilor oficiale, spațiu pentru care trebuie asigurtate elemente specifice de siguranță, securitate și pază pe care acest tip de activitate le impun.

”În vederea atribuirii funcționalității de spațiu pentru primiri oficiale este necesară implementarea unor bariere și sisteme LPR (License Plate Recognition) conectate cu sistemul de securitate și control acces deja existent la nivelul Corpului B3”, arată autoritățile.

Un alt aspect semnalat cu privire amenajarea infrastructurii exterioare se referă la amenajarea spațiilor necesare pentru parcarea autoturismelor, zonei de amplasare a dispeceratului, zonei de așteptare a personalului angajat să desfășoare activități de transport de persoane, cu respectarea prevederilor legislative privind accesul, siguranța și paza.

Ciolacu îi convoacă la Guvern pe primarul general al Capitalei și pe primarii de sector pentru problemele de trafic: Vom veni rapid cu soluții! CITEȘTE ȘI Ciolacu îi convoacă la Guvern pe primarul general al Capitalei și pe primarii de sector pentru problemele de trafic: Vom veni rapid cu soluții!

Palatul Victoria va fi reabilitat integral din fonduri europene.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a obținut anul trecut certificat de urbanism de la Primăria Capitalei pentru proiectul eficientizării energetice a Palatului Victoria, iar acum a lansat o licitație pentru elaborarea documentației necesare implementării acestuia, pentru care se are în vedere și accesarea de bani europeni, prin componenta ″Valul Renovării″ a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

″Clădirea, aflată în domeniul public al statului, aparținând patrimoniului național, a suferit în decursul celor peste 80 de ani de funcționare etape de uzură fizică, care au dus la deteriorarea majoră a finisajelor, a unor elemente constructive și a stării tehnice a instalațiilor. Pentru buna funcționare a întregului ansamblu, dar și pentru reducerea cheltuielilor de întreținere și pentru eficientizarea energetică a clădirii, se impune ca lucrările de intervenții si modernizare să fie continuate, astfel încât să nu prezinte pericol în exploatare, iar noile instalații realizate, moderne, să nu rămână racordate la vechea instalație, realizată în urmă cu peste 80 de ani″, se arata în documente ale SGG anterioare luării acestei decizii.

Palatul Victoria, proiectat inițial ca sediu al Ministerului Afacerilor Externe al României, a fost construit după planurile arhitectului Duiliu Marcu (1885-1966), care a realizat, începând cu mijlocul anilor `30, mai multe edificii publice importante, printre care Școala Superioară de Război sau Palatul Direcției Generale a Căilor Ferate.

Construcția Palatului Victoria a început în anul 1937, pe locul fostului palat al Prințului Grigore Sturdza (ridicat în anul 1901) și s-a încheiat în anul 1944. Însă în urma bombardamentelor aviației germane din cel de-al Doilea Război Mondial (august 1944), edificiul a fost grav avariat. Lucrările au fost reluate și finalizate în anul 1952, când a devenit sediul Consiliului de Miniștri. La începutul anilor `70, într-o aripă a Palatului Victoria a fost stabilit și sediul Ministerului de Externe. Mai târziu, în anul 1990, clădirea a devenit sediul primului guvern al României post-comuniste. Palatul Victoria a fost inclus în lista monumentelor istorice în anul 2004.

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul victoria
guvern
mutare
spații
amenajare
parcare
senat
camera deputaților