IHS Markit: Activitatea economică din zona euro, cel mai rapid avans din ultimii 3 ani

IHS Markit: Activitatea economică din zona euro, cel mai rapid avans din ultimii 3 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mai 2021

Activitatea economică din zona euro a avut, în luna mai, cel mai rapid ritm de creștere din ultimii peste trei ani, potrivit unui sondaj realizat de IHS Markit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit primei estimări, Indicele Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie și sectorul serviciilor, a urcat, în mai, la 56,9 de puncte, de la 53,8 puncte luna precedentă.

Acesta este cel mai ridicat nivel din februarie 2018 și depășește prognoza de 55,1 puncte a economiștilor chestionați de Reuters. 

Cîțu: Pregătim cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii! CITEȘTE ȘI Cîțu: Pregătim cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii!

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economie.

Revenirea a avut loc în contextul în care numeroase țări au relaxat restricțiile legate de pandemie.

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat că instituția pe care o conduce va păstra, deocamdată, condițiile favorabile de finanțare, în contextul în care incertitudinile persistă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ihs markit
pmi
economie zona euro