Compania farmaceutică slovenă KRKA își urcă vânzările în România, cea mai importantă piață pentru companie în Europa de Sud-Est

Compania farmaceutică slovenă KRKA își urcă vânzările în România, cea mai importantă piață pentru companie în Europa de Sud-Est
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 apr 2021

Vânzările grupului farmaceutic sloven KRKA în România, cea mai importantă piață pentru companie în Europa de Sud-Est, au crescut cu 3% în 2020, la 58,1 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"În 2020, situația economică a fost proastă din cauza pandemiei Covid-19. Chiar dacă contracția anuală a economiei a fost mai puțin severă decât se aștepta inițial, incertitudinile cu privire la redresarea din următorii ani rămân ridicate. Se preconizează că PIB real nu va atinge nivelurile dinaintea pandemiei timp de câțiva ani", precizează compania.

Farmaceutica Remedia distribuie sub formă de dividende jumătate din profit. Randament net de 15% CITEȘTE ȘI Farmaceutica Remedia distribuie sub formă de dividende jumătate din profit. Randament net de 15%

Cu o cotă de piață de 1,8%, compania a fost, în 2021, al cincilea furnizor străin de medicamente generice de pe piața locală. Vânzările de medicamente pe bază de prescripție medicală au rămas segmentul cel mai important, depășind o cotă de 7% în volumul pieței.

Vânzările de medicamentele pentru uz veterinar ale companiei au avut, în 2020, o creștere de 9% pe piața românească.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Pentru acest, compania anticipează că piața farmaceutică din România, per ansamblu, va urca cu 8% față de 2020.

"Ne așteptăm ca valoarea pieței farmaceutice din România să crească cu 8% în 2021 față de 2020, ajungând la 4 miliarde de euro".

În Europa de Sud-Est, vânzările au  crescut cu 4% și au însumat 199,4 milioane de euro. Printre țările din Europa de Sud Est pe care compania activează se mai regăsesc Bulgaria, Croația, Serbia, Macedonia, Albania, Muntenegru, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.

KRKA produce medicamente generice pe care le comercializează în peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de producție în Slovenia, Polonia, Rusia, Croația și Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
krka
sloveni
medicamente
vanzari krka
vanzari medicamente
farma