Cifra de afaceri a companiilor din piața de ceasuri și bijuterii din România a crescut cu 6% față de 2022 și a fost cu 187% mai mare decât în 2014, până la nivelul record de 2,8 miliarde de lei în 2023, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.
Inspectorii din cadrul DGAF au confiscat, pe raza județului Bihor, bunuri din categoria îmbrăcăminte/textile în valoare totală de peste 1.235.000 lei.
România a început 2025 cu o creștere medie anuală a prețurilor de 5%, în ușoară scădere în ianuarie. Majoritatea alimentelor sunt mai scumpe față de acum un an, în timp ce creșterea este mai accentuată în cazul produselor nealimentare și al serviciilor.
Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu discută cu retailerul francez Carrefour condițiile prin care să preia terenul Supeco Bacău în schimbul unui spațiu din interiorul strip mall-ului ce va fi construit în extinderea centrului comercial Arena Mall și în care va putea fi amenajat un Carrefour Market cu o suprafață de vânzare de circa 2.000 de metri pătrați, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Ultimii 10 ani au însemnat o majorare substanțială a profitabilității afacerii pentru Diana COM, firma care operează rețeaua de magazine românești Diana, ajunsă în prezent la 86 de unități, în județele Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș, Olt și Dâmbovița.
Cel mai mare producător român de băuturi, Romaqua Group, critică în termeni duri reglementările impuse producătorilor privind menținerea dopurilor atașate de sticle și utilizarea a minimum 25% PET reciclat în procesul de producție, dar și modul de implementare a sistemului de garanție – returnare (comparat cu “un Nordis/Caritas al deșeurilor”) și suita de aplicații “e-” a ANAF (e-Factura, e-TVA, e-Transport), care, în opinia companiei, pleacă de la premisa că toți contribuabilii vor să încalce legea.
Volumul total de vânzări Coca Cola în România a scăzut cu 2,5% în 2024, în principal pe fondul unei căderi a băuturilor energizante vândute adolescenților, după ce autoritățile de la București a venit cu restricții în magazine.
România deschide prima fabrică de hârtie cerată din estul Europei.
Gigantul anglo-olandez din industria bunurilor de larg consum Unilever, al doiea producător mondial, după Nestle, va alege Amsterdam ca loc principal de listare a diviziei de înghețată, cu Londra și New York ca listări secundare, într-o lovitură pentru ministrul britanic de Finanțe, Rachel Reeves.
Lanțul olandez de magazine cu discount Action, care vinde produse la preț redus, atât alimentare, cât și nealimentare, a intrat în România, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro.