Burcea, ANAT: Tarom își va crește flota cu două avioane și va putea opera și chartere

Burcea, ANAT: Tarom își va crește flota cu două avioane și va putea opera și chartere
scris 17 feb 2017

Tarom a aprobat achiziția a două aeronave, lucru care le va permite să-și facă planul de zbor, dar să și poată închiria agențiilor de turism aeronave pentru zboruri charter, așa cum a făcut în fiecare an, spune Alin Burcea, președintele ANAT. În ultimele luni, după ce două aeronave Tarom au fost scoase din uz, agențiile n-au mai putut fi sigure că și în acest an vor putea opera chartere de la compania națională.

Când cele două aeronave Airbus A310 ale Tarom au fost trase pe dreapta în toamnă, pentru că erau învechite și întreținerea lor costa mult, cel mai tare au suspinat agențiile de turism. Cursele charter operate din București, dar și din multe orașe importante din țară s-au înmulțit de la an la an și o parte dintre avioane veneau de la Tarom.

Fără cele două aeronave, peste colaborarea pe zboruri charter dintre Tarom și agențiile de turism a plutit câteva luni un nor de incertitudine. Alin Burcea, care s-a întâlnit zilele trecute cu ministrul Transporturilor pentru a discuta problema charterelor, spune că lucrurile vor intra în normal. "Ministrul mi-a spus că s-a luat decizia să se mai achiziționeze două avioane. E o veste extrem de bună pentru că în acest moment își pot face planul de zbor. De patru luni, de când au scos din uz cele două aeronave, ei nu știau ce să ne mai răspundă când îi întrebam despre chartere", afirmă șeful ANAT.

Burcea: Niciun hotel de pe litoralul românesc nu rezistă fără agențiile de turism CITEȘTE ȘI Burcea: Niciun hotel de pe litoralul românesc nu rezistă fără agențiile de turism

El adaugă că pentru agenții sunt două vești bune: cele două avioane vor contribui la reluarea programului normal de zbor al companiei naționale, pentru că în ultimele luni se anulaseră niște curse, și vor putea fi închiriate și pentru zboruri charter. Vestea bună pentru noi e că o să-și facă programul normal de operare, pentru că anulaseră niște curse, și că o să poată închiria avioane pentru chartere. "Suntem liniștiți că programul de chartere se va desfășura normal, ceea ce înseamnă că lucrurile încep să se miște", mai spune el.

Burcea crede că, din punct de vedere al incoming-ului, Tarom ar trebui să introducă zboruri directe pentru SUA și China.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
burcea
turism
avioane
chartere