Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Dan Schwartz, Managing Partner RSM Romania

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Dan Schwartz, Managing Partner RSM Romania
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2016

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Articole de presă citite în ultima perioadă de Dan Schwartz, Managing Partner și fondator al firmei de consultanță în fiscalitate și audit RSM Romania, și argumentele care l-au determinat să le remarce.

"Thanks for the advice but we prefer fical discipline" - link 

(Argument : Articolul pleacă de la sfatul dat de Christine Lagarde Germaniei de a-și folosi “spațiul fiscal" pentru stimularea creșterii economice și are ca temă principală așa numita “disciplină fiscală” de care ar trebui să dea dovadă orice politicieni responsabili, mai ales în perioade pre-electorale, atunci când promisiunile privind reducerea fiscalității sunt la ordinea zilei. Articolul este scris de Jens Spahn, secretar de stat parlamentar în Ministerul de Finanțe german, descrie în mod explicit politicile fiscale adoptate de Guvernul german atât în perioada de criză financiară, cât și în cea post-criză și pune accent pe stabilitatea fiscală, economică și financiară obținută ca urmare a aplicării unor politici fiscale responsabile. Cred că articolul ar trebui citit și înțeles atât de către oricare dintre politicienii aflați în competiție electorală în România în momentul de față, cât și de specialiștii/consultanții care îi ajută la creionarea programelor politice de guvernare)

"What the toss of a coin reveals aboutinvestment decisions" - link 

(Articolul analizează o posibilă posibilă metodă de a investi pe diverse burse plecând de la folosirea cu inteligență a teoriei probabilităților. Concluzia articolului este că metoda propusă este infailibilă în sensul asigurării unui rezultat pozitiv, dacă principalele condiții impuse de ea, și anume disciplină și consecvență în abordări, sunt respectate. Merită citit de cei interesați de invesțiii și speculatii bursiere)

"Beijing anoints Xi «core» leader, but previous Hu era was no lost decade" și “Chinese investors take a tumble on the global stage” - link / link

(Articolele au ca temă principala ascensiunea Chinei pe scenă politică și economică la nivel mondial. Articolele trebuie citite și înțelese în corelație unul cu celălalt și, pentru cei ce doresc să cunoască mai mult despre evoluția Chinei în ultimii 20-30 de ani, în corelație cu cartea scrisă de Henry Kisinger despre China)

Dan Schwartz a absolvit programul "Tax Analysis and Revenue Forecasting (TARF)" la Harvard University, a urmat executive education programs "Leading Professional Service Firms" la Harvard Business School și "Good Governance Training on Business Ethics" la George Washington University, deține un Master Business Counselor Certificate la Washington State University, USA, ocupând, între 2006-2008, poziția de Chairman of the Board la CPA Associates International EMEA, Asociația internațională de firme de contabilitate și audit, iar astăzi face parte din International Tax &Transfer Pricing Center of Excellence al RSM International Europe.

RSM Romania a fost înființată în 1994 și este membră a RSM, a șasea mare rețea de firme de audit, taxe și consultanță din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor