RoTLD a decis: introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii „.ro”. Cât va fi taxa

RoTLD a decis: introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii „.ro”. Cât va fi taxa
scris 7 aug 2017

Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din martie anul viitor un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile ".ro”, a declarat pentru Profit.ro fostul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, Decebal Popescu, care a semnat actul de introducere a taxei din partea ICI.

Taxa anuală va fi în cuantum de 6 euro, fără TVA, pentru fiecare domeniu.

La finalul anului trecut, Profit.ro a anunțat că Registrul Român de domenii ".ro" (RoTLD) va introduce un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii ".ro”.

EXCLUSIV Modificări pregătite pentru insolvența firmelor. Un Fisc cu puteri mai mari la recuperarea datoriilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Modificări pregătite pentru insolvența firmelor. Un Fisc cu puteri mai mari la recuperarea datoriilor

La acel moment, taxa era pregătită să fie introdusă din luna iulie a acestui an.

Oficialii Registrului au anunțat atunci că, pentru numele de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 iulie 2012, deținătorii dreptului de utilizare vor avea obligația de a achita tariful de mentenanță anual în intervalul 1 iulie 2017 - 1 octombrie 2017 (termen împins acum ca dată de începere la 1 martie 2018-n.r.), iar pentru domeniile „.ro” înregistrate în intervalul 1 iulie 2012 – 1 iulie 2017, tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării. Fostul director ICI precizează acum că a fost păstrat principiul perioadei de grație de 5 ani, ca parte a deciziei de introducere a taxei din martie 2018.

“Practic, aproximativ jumătate din cele aproape 900.000 de domenii ".ro" existente astăzi au fost înregistrate până la 1 iulie 2012 și, în consecință, proprietarii acestora vor fi obligați să achite o taxă de mentenanță. Estimările arată însă că doar 50% dintre deținătorii celor 450.000 de site-uri înregistrate până la 1 iulie 2012 vor plăti această taxă când vor fi notificați. Celorlalți - mulți nemaifolosind site-ul astăzi - le va fi retras dreptul de utilizare dacă nu plătesc”, au spus, la finele anului trecut, sursele Profit.ro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rotld
domenii
tarif