ANUNȚ OFICIAL Câți români au plecat din țară

ANUNȚ OFICIAL Câți români au plecat din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Cel puțin 8 milioane de români se află în afara granițelor țării și, cu siguranță, se vor găsi soluții pentru a aduce o parte dintre aceștia în România, a declarat secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

"Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara granițelor. Este o cifră oficială pe care am obținut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu siguranță avem cel puțin 8 milioane. Avem 500.000 de români doar în Franța, mai mult decât declară statul francez astăzi - 106.000 de români, în cifrele oficiale. Avem câteva țări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 - 200.000 de români în plus, care nu sunt identificați sau numărați", a menționat Florin Cârciu, la o conferință organizată de Blocul Național Sindical (BNS), împreună cu rețeaua Faire Mobilitaet, confederația sindicală DGB și Friedrich Ebert Stiftung.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

El a precizat că Guvernul României are în vedere sprijinirea românilor din afara granițelor și din interiorul granițelor. "Cu siguranță vom găsi soluții pentru a aduce o parte din cei 8 milioane pe care îi avem în afara granițelor, să îi convingem prin măsuri să se întoarcă acasă, să lucreze în România. Vom găsi soluții prin echivalarea salariilor sau apropiere de salariile din afara granițelor, acolo unde se regăsesc astăzi", a mai spus secretarul de stat, referindu-se mai ales la lucrătorii din construcții și agricultură, scrie Agerpres.

Totodată, Florin Cârciu a subliniat că au loc "discuții deschise pe toate zonele, în agricultură și construcții".

"Patronatele nu sunt cele care vor să îi repatrieze pentru că au nevoie de ei acolo. Eu lucrez în Franța de 50 de ani, am o experiență în acest domeniu - și noi acolo avem nevoie de forță de muncă, este lipsă de forță de muncă. Datoria noastră este să găsim soluții. Sunt convins că le vom găsi împreună cu Guvernul României, să convingem românii din afara granițelor că și în România se poate trăi decent și se poate câștiga, dacă nu ca în statele europene avansate, măcar aproape", a mai spus Florin Cârciu.

viewscnt
Afla mai multe despre
populație
romani