Carantinele impuse în China menite să stopeze răspândirea COVID au dus la o penurie de alimente și articole esențiale

Carantinele impuse în China menite să stopeze răspândirea COVID au dus la o penurie de alimente și articole esențiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2022

Carantinele impuse în China menite să stopeze răspândirea COVID au dus la o penurie de alimente și articole esențiale, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Zeci de milioane de persoane din cel puțin 30 de regiuni au primit ordin să rămână acasă în condiții de izolare parțială sau totală, scrie News.ro.

Ministrul energiei din Elveția recomandă ...dușul în doi CITEȘTE ȘI Ministrul energiei din Elveția recomandă ...dușul în doi

”Au trecut 15 zile, nu avem făină, orez, ouă. De câteva zile în urmă, am rămas fără lapte pentru copii”, a spus un locuitor din vestul provinciei Xinjiang.

Autoritățile se străduiesc să limiteze focarele locale înaintea congresului Partidului Comunist din octombrie.

Politica Chinei zero-Covid presupune carantine stricte - chiar dacă sunt raportate doar câteva cazuri. Luni, China a înregistrat 949 de noi cazuri pozitive de Covid în întreaga țară.

În Xinjiang, carantina care ține de câteva săptămâni în prefectura autonomă Ili, lângă granița cu Kazahstanul, i-a determinat pe locuitori să apeleze disperați la ajutor pe rețelele sociale.

Într-un videoclip postat pe internet se poate observa un bărbat uigur copleșit de emoție, care spune că cei trei copii ai săi nu au mâncat de trei zile.

În orașul Yining, capitala prefecturii Ili, a fost difuzat pe scară largă un document online distribuit cu peste 300 de solicitări urgente de alimente, medicamente și tampoane sanitare.

Noul șef al VW Group schimbă conducerea companiei de software, CARIAD, cea care a condus la plecarea lui Diess CITEȘTE ȘI Noul șef al VW Group schimbă conducerea companiei de software, CARIAD, cea care a condus la plecarea lui Diess

”Am rămas fără bani să cumpăr provizii. Soția mea este însărcinată și avem doi copii. Rămânem fără benzină. Soția mea are nevoie de un control medical”, a spus un alt locuitori.

Regiunea are o populație mixtă de chinezi Han, kazahi și uiguri.

La începutul acestei luni, un raport mult așteptat al ONU a acuzat China de ”încălcări grave ale drepturilor omului” împotriva uigurilor și a altor minorități în principal musulmane din Xinjiang. Grupurile pentru drepturile omului spun că peste un milion de uiguri au fost reținuți împotriva voinței lor. Beijingul susține că rețeaua sa de tabere este un instrument de combatere a terorismului.

În sud-vestul provinciei Guizhou, autoritățile au închis fără avertisment o zonă din capitala provinciei Guiyang, blocând 500.000 de locuitori în casă fără nicio șansă de a se pregăti.

Lifturile au fost oprite în clădiri pentru a opri oamenii să plece, potrivit The Guardian.

”Nu putem cumpăra lucruri online, deoarece nu livrează, iar supermarketurile sunt închise. Guvernul ne tratează ca pe niște animale sau vor doar să murim?" a întrebat un utilizator de pe platforma de Weibo.

Celor 21 de milioane de locuitori din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, le-a fost interzis să intre sau să părăsească orașul, locuitorii având nevoie de un test de Covid negativ pentru a putea cumpăra articole esențiale.

Oficialii orașului spun că intenționează să ridice restricțiile în cinci zone ale orașului începând de luni.

Multiplele carantine extinse vin înaintea Congresului Partidului Național de la mijlocul lunii octombrie - un eveniment care are loc o dată la cinci ani, unde cei mai importanți politicieni chinezi se vor reuni pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid
carantina
china