Cîțu, după decizia Parlamentului de a da drumul angajărilor la stat: Dacă se mențin în anvelopa salarială, foarte bine!

Cîțu, după decizia Parlamentului de a da drumul angajărilor la stat: Dacă se mențin în anvelopa salarială, foarte bine!
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

Premierul Cîțu afirmă că nu vor crește cheltuielile de personal odată cu decizia Parlamentului de a permite angajări în sistemul public.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Se vor angaja în anvelopa salarială pe care am aprobat-o în buget, asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal, doar că pot să angajeze și dacă se păstrează în anvelopa salarială, foarte bine”, a spus Florin Cîțu.

VIDEO Primarul Nicușor Dan susține că este revoltat de ce se întâmplă în București ca urbanism: Este absolut scandalos. Organizațiile dezvoltatorilor imobiliari îl critică CITEȘTE ȘI VIDEO Primarul Nicușor Dan susține că este revoltat de ce se întâmplă în București ca urbanism: Este absolut scandalos. Organizațiile dezvoltatorilor imobiliari îl critică

Concursurile de ocupare a posturilor vacante din autorități și instituții publice vor putea fi reluate în perioada următoare, conform unui proiect de lege votat de Parlament și prin care se face derogare de la restricțiile impuse în starea de alertă.

De ce este important: Prin legislația aferentă stării de alertă, pe durata acesteia din urmă, în instituțiile și autoritățile publice a fost suspendat orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor din sistemul de sănătate sau cu atribuții de prevenire și combatere a pandemiei de Covid-19, precum și din învățământ.

DECIZIE O nouă taxă de timbru pentru acțiunile vizând prejudicii materiale și morale CITEȘTE ȘI DECIZIE O nouă taxă de timbru pentru acțiunile vizând prejudicii materiale și morale

”Administrația publică se confruntă cu un număr mare de pensionări și plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată, ceea ce face necesară această măsură, de ocupare a posturilor vacante și temporar vacante”, susțin acum toate partidele, care au votat în unanimitate noile prevederi.

Astfel, aleșii au amendat în acest sens un proiect de lege de aprobare a ordonanței care a permis concursuri de angajare, pe durata stării de alertă, în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, al celorlalte instanțe judecătorești, al parchetelor din sistemul de probațiune, cât și concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de specialitate din cadrul Curții de Conturi a României.

Guvernul Cîțu a preluat obiceiurile proaste ale Guvernului Orban și a ”aprobat” bugetul 2021 fără avize legale CITEȘTE ȘI Guvernul Cîțu a preluat obiceiurile proaste ale Guvernului Orban și a ”aprobat” bugetul 2021 fără avize legale

”(...) pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență, se pot desfășura concursurile pentru ocuparea posturilor și funcțiilor vacante și temporar vacante din cadrul instituțiilor și autorităților publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, prevede amendamentul adoptat prin vot final de Parlament.

Cele 6 luni vor trebui calculate după momentul promulgării și publicării legii în Monitorul Oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
citu
cheltuieli
angajari
autoritati
institutii
public
concurs
suspendare
stare
alerta
parlament