Donald Trump s-a prezentat la o închisoare din Atlanta pentru a fi amprentat și fotografiat ca inculpat în cel de-al patrulea dosar penal cu care se confruntă

Donald Trump s-a prezentat la o închisoare din Atlanta pentru a fi amprentat și fotografiat ca inculpat în cel de-al patrulea dosar penal cu care se confruntă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2023

Donald Trump s-a prezentat la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzațiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia, acesta fiind cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului președinte în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Trump a fost de acord la începutul acestei săptămâni cu o cauțiune de 200.000 de dolari și cu alte condiții de eliberare, inclusiv să nu folosească rețelele de socializare pentru a-i viza pe co-inculpați și pe martorii în dosar, scrie News.ro.

DOCUMENT Romaero vrea să dea în plată către Hidroelectrica mai multe imobile CITEȘTE ȘI DOCUMENT Romaero vrea să dea în plată către Hidroelectrica mai multe imobile

Protestatarii aflați în fața închisorii au putut fi auziți scandând împotriva procurorului districtual Fani Willis, care i-a pus sub acuzare  pe Trump și pe alți 18 în acest dosar..

„Închideți-o pe Fani!” au scandat susținătorii fostului președinte.

Dosarele închisorii arată că fostul președinte Donald Trump a fost arestat și înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton, joi seară.

Documentele indică înălțimea și greutatea lui Trump.  El este descris ca având ochi albaștri și păr blond. A fost înregistrat ca deținutul nr. P01135809.

Trump a stat la închisoare aproximativ 20 de minute.

Șeriful din comitatul Fulton  a declarat că toți cei 19 inculpați din dosarul privind încercarea de deturnare a rezultatului alegerilor din Georgia vor trece prin aceeași procedură ca orice alt inculpat, care include amprentarea și fotografierea,

La fel ca mulți dintre cei 18 co-inculpați care s-au predat deja la închisoare, înregistrarea lui Trump a fost finalizată rapid, deoarece fostul președinte și avocații săi au negociat  termenii predării.

Nou jucător: Andel intră în România. Una dintre poveștile de succes de la Olimpiada din Londra CITEȘTE ȘI Nou jucător: Andel intră în România. Una dintre poveștile de succes de la Olimpiada din Londra

Donald Trump a părăsit Atlanta după ce s-a predat la închisoarea din comitatul Fulton. În total, fostul președinte a stat la Atlanta mai bine de o oră și jumătate.

„Nu am făcut nimic greșit”, a spus Trump reporterilor înainte de a se urca în avion.

Trump a descris dosarul penal împotriva sa drept „o parodie de justiție”.

Echipa lui Donald Trump a discutat despre fotografia fostului președinte înainte ca acesta să o facă joi seară la închisoarea din comitatul Fulton, au declarat pentru CNN două surse familiare cu situația.

Angajații americani au așteptări-record privind salariile CITEȘTE ȘI Angajații americani au așteptări-record privind salariile

În cele din urmă, Trump a decis că vrea să pară „sfidător” în fotografie și a ales intenționat să nu zâmbească, au spus sursele.

Fostul președinte republican se confruntă în Georgia cu 13 capete de acuzare, inclusiv șantaj, în baza unei legi cunoscute sub acronimul RICO folosită de obicei pentru a viza crima organizată. El este suspectat că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula înfrângerea sa în fața președintelui democrat Joe Biden în alegerile din 2020.

CE SE VA ÎNTÂMPLA MAI DEPARTE ÎN GEORGIA

În ceea ce privește dosarul din Georgia, un juriu format din 12 persoane din comitatul Fulton trebuie să fie unanim de acord, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că Trump este vinovat pentru a fi condamnat pentru fiecare cap de acuzare. Dacă juriul nu poate ajunge la un verdict unanim, judecătorul poate declara anularea procesului.

Procesul de selectare a unui juriu ar putea fi de lungă durată, având în vedere părerile pasionale pe care mulți oameni le au despre fostul președinte și timpul pe care jurații ar trebui să îl dedice procesului. În procesul în curs de desfășurare în Atlanta al rapperului Young Thug, sau Jeffery Lamar Williams, selecția juriului a durat luni de zile.

În cazul în care Trump este condamnat, el va solicita probabil un nou proces, afirmând că rezultatul nu a fost în concordanță cu dovezile sau a fost contrar legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
inchisoare