Firma turcă de apărare Baykar intenționează să înceapă producția noului său vehicul aerian de luptă fără pilot, Kizilelma, anul viitor

Firma turcă de apărare Baykar intenționează să înceapă producția noului său vehicul aerian de luptă fără pilot, Kizilelma, anul viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2023

Firma turcă de apărare Baykar intenționează să înceapă producția noului său vehicul aerian de luptă fără pilot (UCAV) anul viitor, care atrage deja interesul internațional, a declarat președintele acesteia, Selcuk Bayraktar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Baykar a devenit cunoscută la nivel internațional în ultimii ani datorită dronei sale ușoare TB-2, care a fost folosită în Ucraina, Azerbaidjan și Africa de Nord și a avut un succes uriaș la export, catapultând firma să devină unul dintre cei mai mari exportatori turci din industria de apărare, scrie News.ro.

SURPRIZĂ FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, ies în afara țării și vor o proprietate istorică la care a stat și Churchill. Prima achiziție în afara României CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, ies în afara țării și vor o proprietate istorică la care a stat și Churchill. Prima achiziție în afara României

Numită Kizilelma, drona extinde gama de produse a companiei de la drone lente, de atac la sol, la cele autonome rapide și agile, care funcționează alături de avioane de luptă.

”Este proiectat să fie un vehicul de luptă aer-aer extrem de autonom, sub controlul uman, desigur. Într-un fel, Kizilelma exprimă un viitor cu totul nou pentru aviația de luptă”, a spus Bayraktar, care a condus proiectarea UCAV, de 15 metri lungime.

Baykar plănuiește să înceapă producția în cantități mici anul viitor.

Kizilelma a efectuat primul zbor în decembrie și a început testele de zbor în formație cu celelalte drone ale Baykar luna aceasta.

Drona este gata să înceapă zborurile de testare alături de avioane pilotate. Desfășurarea pe nava amfibie a Turciei este programată pentru anul viitor.

Există deja cerere din străinătate pentru noua dronă, deși capabilitățile sale specializate înseamnă că poate fi trimisă pe piețe de export mai puține.

Șeful Audi: Vom elimina motoarele cu combustie în 2033, dar jumătate din vânzări vor fi electrice încă din 2026. 10 noi modele în doi ani CITEȘTE ȘI Șeful Audi: Vom elimina motoarele cu combustie în 2033, dar jumătate din vânzări vor fi electrice încă din 2026. 10 noi modele în doi ani

Bayraktar, care este căsătorit cu fiica președintelui turc Tayyip Erdogan, a vorbit în marginea unui salon aerospațial și tehnologic organizat de propria fundație.

Proiectele militare de mare profil au ocupat un loc proeminent în campania electorală a lui Erdogan, iar Bayraktar a spus că vede drona ca punctul culminant al unei aspirații naționale și un produs ”în care spunem lumii că țara noastră nu este doar un jucător, ci și un creator de jocuri”.

viewscnt
Afla mai multe despre
baykar
drone