Gemenii miliardari Winklevoss investesc într-un mic club de fotbal din Marea Britanie

Gemenii miliardari Winklevoss investesc într-un mic club de fotbal din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Cameron și Tyler Winklevoss, gemenii miliardari cunoscuți pentru că l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg pentru că le-ar fi furat ideea pentru Facebook, investesc milioane de dolari într-un mic club de fotbal englez, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Gemenii, care conduc astăzi platforma de criptomonede Gemini, au anunțat că au investit bitcoin în valoare de 4,5 milioane de dolari în Real Bedford Football Club (RBFC), acesta devenind ”primul club de fotbal finanțat cu bitcoin”, potrivit unui comunicat.

România pregătește una dintre cele mai performante fabrici de pulberi din lume CITEȘTE ȘI România pregătește una dintre cele mai performante fabrici de pulberi din lume

RBFC, un club semiprofesionist din Bedford, Anglia, a fost achiziționat în 2022 de investitorul și podcasterul în bitcoin Peter McCormack, scrie News.ro.

Prin cel mai recent acord, gemenii Winklevoss vor deveni coproprietari ai RBFC, alături de McCormack, care este rezident de o viață în Bedford.

”A existat această aliniere a valorii, noi toți fiind printre primii investitori în bitcoin”, a declarat Cameron Winklevoss pentru CNBC, explicând decizia sa de a deține RBFC împreună cu McCormack.

”A fi investitori timpurii în bitcoin este cel mai bun test al activelor. Ceea ce arată este că trebuie să ai viziune, trebuie să ai convingere și trebuie să fii perseverent.Trebuie să menții în vremurile bune și în cele rele. Vor fi eșecuri și greutăți. Orice călătorie ca aceasta va fi un drum accidentat”, a adăugat el.

McCormack a spus că i-a ales pe gemenii Winklevoss deoarece își dorea un partener, sau parteneri, care l-ar putea ajuta să investească în infrastructură pentru a mări clubul. El plănuiește să folosească o parte din investiție pentru a asigura finanțare pentru construirea unui nou centru de formare, care se așteaptă să coste în jur de 1,6 milioane de lire sterline (2 milioane de dolari).

Cu toate acestea, nu intenționează să vândă bitcoin pentru a o face. Mai degrabă, bitcoin va servi drept fond pentru ”zile ploioase”.

”Mișcarea inteligentă este să păstrezi bitcoin, să împrumuți lire sterline pentru a-l plăti, iar apoi centrul de antrenament se plătește singur pe o perioadă de șapte ani, deoarece face parte și dintr-un club care aduce bani”, a spus McCormack.

Gemenii Winklevoss nu sunt primele celebrități americane care au investit bani în cluburi de fotbal puțin cunoscute din Marea Britanie. Actorii Rob McElhenney și Ryan Reynolds au cumpărat micul club de fotbal galez Wrexham AFC, pentru 2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de dolari), în februarie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
tyler winklevoss
cameron winklevoss
gemini