Germania a înregistrat anul trecut cea mai slabă creștere economică din ultimii cinci ani

Germania a înregistrat anul trecut cea mai slabă creștere economică din ultimii cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Economia germană, prima economie europeană, a înregistrat în 2019 un avans de doar 0,6%, cea mai slabă performanță înregistrată după 2013, potrivit unei estimări preliminare publicate miercuri de Oficiul federal de statistică, transmite Reuters.

"Aceasta înseamnă că economia germană a crescut pentru al zecelea an consecutiv. Este cea mai lungă perioadă de creștere înregistrată după reunificarea țării" a subliniat Albert Braakmann, director în cadrul Oficiului federal de statistică, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu toate acestea, cifrele oficiale publicate miercuri sunt o dovadă a pierderii nete de viteză înregistrată de economia germană în ultimii ani, având în vedere că în 2017 PIB-ul Germaniei a crescut cu 2,5% în ritm anual, după care a urmat un avans de 1,5% în 2018.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate CITEȘTE ȘI Volkswagen, amendat cu aproape 32 milioane dolari în Polonia pentru Dieselgate

"Deceniul de aur înregistrat de Germania se apropie de sfârșit", susține Holger Schmieding, economist șef la banca Berenberg.

Tot potrivit unor estimări preliminare publicate miercuri, Germania a înregistrat în 2019 un excedent bugetar de 49,8 miliarde euro, sau 1,5% din PIB, mai puțin comparativ cu excedentul record de 62,4 miliarde euro, sau 1,9% din PIB, înregistrat în 2018.

De asemenea, exporturile Germaniei au crescut cu 0,9% anul trecut, după un avans de 2,1% în 2018, în timp ce importurile s-au majorat cu 1,9% anul trecut, după o creștere de 3,6% în 2018, a adăugat Oficiului federal de statistică.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie