Încrederea în economia zonei euro a scăzut peste așteptări în martie

Încrederea în economia zonei euro a scăzut peste așteptări în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2019

Încrederea în economia zonei euro s-a diminuat în martie, pe fondului optimismului mai redus în industrie și în sectorul serviciilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit datelor publicate joi de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a scăzut în martie până la 105,5 puncte, de la 106,2 puncte în luna precedentă. Cifra comunicată de executivul comunitar este sub estimările analiștilor intervievați de Reuters, care mizau pe o ușoară scădere, până la 105,9 puncte, scrie Agerpres.

Separat, Comisia Europeană a publicat indicatorul privind climatul de afaceri, care ajută la identificarea stadiului ciclului de afaceri. Indicele a scăzut la 0,53 puncte în martie, de la 0,69 puncte în luna precedentă.

VW și Ford au semnat un contract pentru dezvoltarea viitorului Amarok pe platforma Ranger CITEȘTE ȘI VW și Ford au semnat un contract pentru dezvoltarea viitorului Amarok pe platforma Ranger

Încrederea în sectorul serviciilor, responsabil pentru două treimi din PIB-ul zonei euro, a scăzut până la 11,3 puncte în martie, de la 12,1 puncte luna precedentă, sub estimările analiștilor, în timp ce încrederea în industrie a scăzut luna aceasta la minus 1,7 puncte, de la minus 0,4 puncte în februarie, iar în retail de la 0,7 puncte la minus 0,1 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
economia zonei euro