Li Qiang, nominalizat de Xi Jinping pentru funcția de premier al Chinei. Li Keqiang se retrage după zece ani în funcție

Li Qiang, nominalizat de Xi Jinping pentru funcția de premier al Chinei. Li Keqiang se retrage după zece ani în funcție
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2023

Președintele chinez Xi Jinping l-a nominalizat pe Li Qiang pentru a deveni premier, în cadrul reuniunii anuale a Parlamentului chinez, care se desfăoară până luni, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Li Qiang, în vârstă de 63 de ani, fostul șef al Partidului Comunist din Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei, îl va înlocui pe Li Keqiang, care se retrage, după ce a servit timp de două mandate de cinci ani, scrie News.ro

Prețurile locuințelor pe plan global vor continua să scadă în 2023 CITEȘTE ȘI Prețurile locuințelor pe plan global vor continua să scadă în 2023

Li Qiang este un aliat apropiat al lui Xi, fiind șeful său de cabinet între 2004 și 2007, când Xi era secretar de partid al provinciei Zhejiang din estul Chinei.

El a devenit candidat pentru funcția de prim-ministru în octombrie, când a fost numit numărul doi în comitetul permanent al Biroului Politic în timpul congresului Partidului Comunist, care se desfășoară la fiecare cinci ani.

Xi instalează persoane loiale în poziții cheie pe fondul celei mai mari remanieri guvernamentale din ultimul deceniu și își consolidează și mai mult puterea după ce vineri a fost ales președinte pentru un al treilea mandat fără precedent.

Sâmbătă, Liu Jinguo a fost nominalizat drept candidat pentru funcția de director al Comisiei Naționale de Supraveghere, care supraveghează activitatea guvernamentală anticorupție, a raportat Xinhua.

Zhang Jun a fost nominalizat candidat pentru a deveni președintele Curții Populare Supreme, iar Ying Yong a fost nominalizat candidat pentru funcția de procuror general în cadrul Procuraturii Populare Supreme din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
li qiang
china
premier