MAI vrea să extindă sistemul RO-ALERT. Se dorește ”interconectarea cu radioul și televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă și o comunicare eficientă”

MAI vrea să extindă sistemul RO-ALERT. Se dorește ”interconectarea cu radioul și televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă și o comunicare eficientă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2023

Îmbunătățirea, actualizarea și extinderea sistemului RO-ALERT pentru a asigura o avertizare cât mai eficientă și rapidă a populației în cazul unor situații de urgență au fost discutate, miercuri, într-o ședință de lucru la Ministerul Afacerilor Interne, de reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Administrației Naționale de Meteorologie, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Administrației Naționale Apele Române și ai Institutului Național de Hidrologie, anunță Agenția de presă Rador, care citează București FM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU, s-a analizat modul actual de transmitere a mesajelor și s-au identificat posibile îmbunătățiri pentru a optimiza funcționarea acestui sistem.

Reportaj - În Carpații din România și Polonia se duce o luptă pentru protejarea pădurilor de defrișările ilegale. După dictatura lui Ceaușescu, munții Carpați devin un fel de teren agricol CITEȘTE ȘI Reportaj - În Carpații din România și Polonia se duce o luptă pentru protejarea pădurilor de defrișările ilegale. După dictatura lui Ceaușescu, munții Carpați devin un fel de teren agricol

Un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a fost diversificarea metodelor și modurilor de transmitere a mesajelor prin RO-ALERT, inclusiv posibilitatea de a transmite mesaje în funcție de categoria și gravitatea evenimentului, precizează sursa citată.

Discuțiile au vizat posibilitatea interconectării cu alte aplicații și platforme, inclusiv radioul și televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă și o comunicare eficientă către cetățeni în diferite situații de urgență.

Totodată, au fost purtate discuții despre îmbunătățirea mecanismului de alertare privind fenomenele meteorologice și optimizarea acestora, prin modernizarea rețelei naționale de stații meteorologice, proiect aflat în derulare de către ANM.

„Această acțiune va îmbunătăți performanțele prognozelor, avertizările meteorologice și timpul de răspuns în vederea informării factorilor de decizie și a populației, pentru prevenirea și diminuarea pagubelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase, inclusiv situațiile de vreme severă imediată”, precizează sursa citată.

A fost prezentat și un raport de progres, în care s-au evidențiat realizările până în prezent și s-au conturat obiectivele viitoare ale îmbunătățirii sistemului RO-ALERT. Eforturile sunt orientate către automatizarea acestuia, astfel încât să poată fi acționat rapid și eficient în momente critice.

viewscnt
Afla mai multe despre
mai
ro-alert