Meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege

Meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că în viitoarea lege a Educației va fi prevăzută interdicția ca profesorii să facă meditații cu elevii de la clasele unde predau. "Nu poți împiedica un părinte să investească în educația propriului copil”, susține ministrul, care consideră că este "de bun simț" ca un dascăl să nu facă meditații cu elevii cărora le predă la școală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Este o chestiune de bun simț ca un profesor să nu facă mediații cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditațiile sunt un lucru obișnuit în orice stat al acestei lumi, nu poți împiedica un părinte să investească în educația propriului copil, dar trebuie respectate în același timp și condițiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicție - al noii legi a educației care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» - și vom avea o comisie națională de inspecție școlară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică și deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la TVR.

Criza de personal din HoReCa. De ce nu oferă patronii salarii mai mari, deși sunt disperați să găsească oameni CITEȘTE ȘI Criza de personal din HoReCa. De ce nu oferă patronii salarii mai mari, deși sunt disperați să găsească oameni

El a menționat că din comisie vor face parte "profesori de o probitate morală și profesională fără cusur” și care să aibă experiență și în inspecția școlară.

"După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea și o metodologie subsecventă cu proceduri”, a adăugat Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, și până în prezent a existat o prevedere care interzicea medicațiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectat, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul educației
meditatii