Pandemia de COVID-19 s-a încheiat, susține un expert sanitar german

Pandemia de COVID-19 s-a încheiat, susține un expert sanitar german
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2022

Pandemia de COVID-19 poate fi considerată încheiată și este în prezent o boală endemică, a spus medicul virusolog german Christian Drosten într-un comentariu publicat în cotidianul german Tagesspiegel, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

''Ne confruntăm cu primul val endemic de Sars-CoV-2 în această iarnă; în aprecierea mea, pandemia s-a încheiat'', a spus șeful departamentului de virusologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin, scrie Agerpres.

GRAFICE Minune de Crăciun: prețul energiei a coborât pe OPCOM sub 50 de euro/MWh CITEȘTE ȘI GRAFICE Minune de Crăciun: prețul energiei a coborât pe OPCOM sub 50 de euro/MWh

După această iarnă, imunitatea în rândul populației va fi atât de extinsă și rezistentă, încât virusul are puțin șanse în vară, a spus el.

Virusologul a menționat că o altă mutație ar putea fi singura limitare. ''Dar nu mă aștept nici la așa ceva în momentul de față'', a adăugat el.

Medicul de la terapie intensivă Christian Karagiannidis, care este de asemenea membru al consiliului de experți din Germania pe problema COVID-19, a spus că pandemia se va încheia probabil după trecerea iernii.

''Mă aștept ca pandemia să-și urmeze treptat cursul'', a spus Karagiannidis într-un interviu pentru postul Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Deși mai sunt încă posibile unul sau două valuri de COVID-19, imunitatea populației este solidă și semnificativ mai puțini pacienți COVID-19 se află la terapie intensivă, a mai spus el.

Între timp, un val de alte infecții respiratorii a atins vârful în Germania, a spus Karagiannidis.

''Știm acum că valul foarte puternic de infecții a ajuns la apogeu și că se va diminua în următoarele zile'', a declarat Karagiannidis pentru RND.

Există deja semne de ușor declin al infecțiilor cu virusul sincitial (RSV) precum și al altor boli infecțioase, a mai spus el.

Cu toate acestea, Karagiannidis a avertizat asupra unor posibile blocaje în unele spitale regionale în Ajunul Anului Nou și de Anul Nou. Din acest motiv, a îndemnat populația să renunțe la artificiile de Revelion din cauza riscului de accidentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
covid-19