PE cere ca americanilor să le fie impuse vize pentru că nu ridică vizele pentru 5 țări, inclusiv România

PE cere ca americanilor să le fie impuse vize pentru că nu ridică vizele pentru 5 țări, inclusiv România
scris 2 mar 2017

Europarlamentarii au aprobat joi, prin vot, o rezoluție pregătită de Comisia pentru Libertăți Civile (LIBE), pentru a determina Comisia Europeană să aplice mecanismul de reciprocitate și să le impună vize cetățenilor americani, în replică la faptul că cetățenii UE din cinci țări, inclusiv România, au nevoie de vize pentru a călători în SUA, relatează EUObserver.

Rezoluția, care nu are caracter obligatoriu, atrage atenția CE să este obligată legal să aplice principiul reciprocității și îi dă termen de două luni să îl pună în practică, scrie News.ro.

Europarlamentarii au avertizat în trecut că vor da CE în judecată, dacă va fi nevoie.

Românii, bulgarii, croații, polonezii și ciprioții au nevoie de vize pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite.

Marți, europarlamentarul român Sorin Moisă (Socialiști&Democrați) s-a declarat mai optimist în legătură cu posibilitatea ridicării vizelor pentru românii care vor să călătorească în Statele Unite decât în privința semnării acordului de liber-schimb UE-SUA și a pledat pentru negocieri cu Legislativul american în acest sens. El a explicat că România ar trebui să pledeze pentru creșterea, chiar și temporară, a ratei acceptate de respingere a vizelor.

Vacanță gratuită pentru specialiștii din tehnologie care vor să participe la interviuri de angajare în Wellington CITEȘTE ȘI Vacanță gratuită pentru specialiștii din tehnologie care vor să participe la interviuri de angajare în Wellington

În aprilie 2016, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat că România îndeplinește toate condițiile pentru ridicarea vizelor SUA, cu excepția ratei de refuz, care trebuie să fie sub 3%. În 2015, aceasta a fost de peste 11%.

La rândul său, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat în luna august că, din luna ianuarie, se va relua foarte intensiv subiectul ridicării vizelor pentru români.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vize sua