VIDEO&FOTO Prima aeronavă spion NATO a venit în România

VIDEO&FOTO Prima aeronavă spion NATO a venit în România Galerie foto

Foto: Inquam Photos / George Calin

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2023

O primă aeronavă din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control a aterizat, marți, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Ministerul Apărării Naționale anunța săptămâna trecută că aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre, scrie Agerpres.

Retailerul de bunuri de lux LVMH, controlat de cel mai bogat om al lumii, atinge o valoare de piață de 400 miliarde euro și își fixează statutul de cea mai valoroasă companie europeană CITEȘTE ȘI Retailerul de bunuri de lux LVMH, controlat de cel mai bogat om al lumii, atinge o valoare de piață de 400 miliarde euro și își fixează statutul de cea mai valoroasă companie europeană

Conform unui comunicat al MApN, din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei și în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele rusești în apropierea granițelor NATO.

Mai multe imagini în GALERIA FOTO (Foto: Inquam Photos / George Calin)

"Ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezența aeriană în flancul estic al Alianței cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere și avioane cisternă", arăta ministerul.

Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaștere și supraveghere pe teritoriul țărilor NATO. 

viewscnt
Afla mai multe despre
awacs
avion