VIDEO La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani au inundat autostrăzi, case și malluri

VIDEO La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani au inundat autostrăzi, case și malluri
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Orașul deșertic Dubai este inundat, în timp ce Emiratele Arabe Unite sunt afectate de cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani, anunță The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Orașul înregistrează peste 120 mm de ploaie într-o zi, cam cât se așteaptă să plouă într-un an, în timp ce ploile inundă autostrăzile și casele, arată G4Media.ro.

PSD încearcă a treia oară să impună o durată minimă de 7 ani la contractele de arendă CITEȘTE ȘI PSD încearcă a treia oară să impună o durată minimă de 7 ani la contractele de arendă

Ploile torențiale au lovit Emiratele Arabe Unite, inundând autostrăzile principale și perturbând zborurile pe aeroportul internațional din Dubai – în ceea ce guvernul a descris ca fiind cea mai mare cantitate de precipitații din ultimii 75 de ani.

Ploile au început luni seară, iar marți seară, peste 120 mm de precipitații au udat orașul deșertic Dubai – în mod normal, o cantitate medie de precipitații pentru întregul an.

Unele zone interioare din EAU au înregistrat peste 80 mm de ploaie în 24 de ore până marți la ora 8.00, apropiindu-se de media anuală de aproximativ 100 mm. Ploile sunt neobișnuite în EAU, situate în Peninsula Arabică, o zonă aridă, dar apar periodic în timpul lunilor reci de iarnă.

Casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele din Dubai, în timp ce autoritățile au trimis camioane cisternă pe străzi pentru a pompa apa. Multe drumuri și alte zone nu au canalizare, având în vedere lipsa de precipitații regulate.

Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa a ajuns până la glezne, potrivit unor imagini postate pe rețelele de socializare.

Fulgerele au fost văzute pe cer, atingând ocazional vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai
inundatii