Acord - Bursa de la Madrid, preluată de operatorul elvețian SIX

Acord - Bursa de la Madrid, preluată de operatorul elvețian SIX

Foto Dreamstime

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Executivul spaniol a autorizat oferta de cumpărare a Bursei de la Madrid (BME) de către operatorul bursier elvețian SIX Group AG, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta exclusiv în numerar a SIX pentru BME, de 2,84 miliarde de euro (3,1 miliarde de dolari), reprezintă o primă de 34% față de prețul acțiunilor BME din noiembrie, când a fost lansată oferta operatorului bursier elvețian. La acel moment, BME aprecia că oferta "reflectă în mod rezonabil actuala valoare" a Bursei de la Madrid, arată Agerpres.

SIX se concentrează pe Elveția și prin achiziționarea BME ar avea o bază în interiorul UE. În iulie, Bursele din Elveția și-au pierdut statutul preferențial în Uniunea Europeană, în urma eșecului negocierilor menite să rezolve disputa dintre blocul comunitar și autoritățile de la Berna privind eforturile de a consolida relația lor printr-un acord de parteneriat.

FOTO Grupul de firme Interagro și Nitron Group USA dezvoltă cel mai mare terminal de comerț cu îngrășăminte din Estul și Sud-Estul Europei CITEȘTE ȘI FOTO Grupul de firme Interagro și Nitron Group USA dezvoltă cel mai mare terminal de comerț cu îngrășăminte din Estul și Sud-Estul Europei

Euronext este un jucător mic comparativ cu rivalii săi europeni - London Stock Exchange (LSE) și Deutsche Bourse (DB) - dar și-a extins treptat operațiunile. Recent, Euronext a achiziționat Oslo Bors iar Norvegia a devenit a șasea țară europeană în care operează Euronext, după Franța, Olanda, Belgia, Portugalia și Irlanda.

Madridul este printre cei mai mici operatori bursieri europeni, cu o capitalizare de piață de 2,1 miliarde de euro (2,32 miliarde de dolari), mai puțin de jumătate decât cea a Euronext, de cinci miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
madrid
bursa
bme
six